U Galeriji grada Krapine predstavio se mladi vizualni umjetnik i jazz glazbenik Vedran Ružić

“Već 29 godina ovdje se organiziraju razne izložbe, no ovaj put se zaista radi o jedinstvenom postavu”

Objavljeno: 20.05.2022. zagorjeinternational

Izložbom i jazz koncertom u četvrtak se u Galeriji grada Krapine predstavio mladi vizualni umjetnik i jazz glazbenik, dobitnik Porina, Vedran Ružić (35). U Galeriji je otvorena izložba Multidisciplinarni projekt “6 metara”, a potom je u dvorištu Galerije održan jazz koncert Vedran Ružić kvarteta.

Ponovo inventivan

Projekt obuhvaća konceptualni film, seriju instalacija i crteža te solo album s autorskim kompozicijama. Cjelokupni opus radova i s vizualnog i sa zvučnog aspekta isprepliće tema vodilja o rušenju kuća, oduzimanju terena, nemiru i nezdravom životu koji se nameće zbog izgradnje prometne infrastrukture.

U predgovoru Ervin Dubrović o Ružićevih “6 metara” kaže da je “i ovoga puta inventivan i kreće u napad iz svih oružja. Umjetničkih oružja, nimalo ubitačnih, ali glasnih. Ne razara, ali barem privlači pozornost, uznemiruje inertni sustav”.

Na koncertu je predstavljen “Spiritual Market”, Porinom nagrađen autorski jazz album u izdanju Croatia Recordsa. U ovom je umjetničkom projektu Ružić napravio iskorak pa je note pretvorio i u vizualnu umjetnost, istoimeni art film. 

– Volim biti aktivan i nastala je ekspresivno – aktivističko – dokumentarna serija. Gradska galerija Krapina se jako potrudila i zahvalan sam za cijelu večer jer smo napravili lijepu stvar – rekao je autor Vedran Ružić.

– Galerija već 29 godina organizira izložbe raznih umjetnika i složit ćete se sa mnom kada prođete ovim našim prostorima, večeras da se zaista radi o jednoj jedinstvenoj izložbi i jedinstvenom postavu – dodala je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović.

Do 10. lipnja

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Ivica Hršak koji je zahvalio autoru na dolasku u Krapinu te Pučkom otvorenom učilištu i Galeriji kao i Ministarstvu kulture i medija na postavljanju izložbe. Pozvao je sugrađane da do 10. lipnja pogledaju izložbu.

Izložbu i koncert Vedrana Ružića u Krapini financijski je potpomoglo Ministarstvo kulture i medija RH.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter