Počelo međunarodno prvenstvo "KRAPINA 2022." - otvoreni turnir Hrvatskog stolnoteniskog saveza

“U svim kategorijama imamo igrače koji su visoko rangirani, u Krapinu ih je čak 360 došlo skupljati vrijedne bodove“

Objavljeno: 20.05.2022. zagorjeinternational

U sportskoj dvorani krapinske Srednje škole započeo je Otvoreni turnir Hrvatskog stolnoteniskog saveza – međunarodno prvenstvo KRAPINA 2022. na kojem će kroz tri dana, do nedjelje, nastupiti 360 natjecatelja. Organizator turnira je Stolnoteniski klub “Zagorec“, čiji je predsjednik Branko Krkalo pojasnio da se turnir igra u šest ženskih i šest muških kategorija – od onih najmanjih, klinaca i klinceza, pa sve do juniora i juniorki. Najbolji koji će zauzeti prva četiri mjesta, bit će nagrađeni peharima.

– Turnir se boduje koeficijentom jedan, što je dosta visoko. Zato na turniru imamo iz svih kategorija prijavljene igrače koji su visoko rangirani u Hrvatskoj. Došli su na ovaj turnir skupljati vrijedne bodove – kazao je Krkalo i istaknuo da je stanje u klubu jako dobro, a kao trenutni problem ističe jedino manjak broja treninga koji im nedostaje, dodajući da klub ima podršku i Županije i Grada.

– U Krapinu pokušavamo privući što više stolnotenisača iz naše države i inozemstva. Turnire koje smo dosad odradili kvalitetno, dokaz su da dobro radimo, inače nam Stolnoteniski savez Hrvatske ne bi dodijelio ovakav turnir da odradimo. Zahvaljujem se svim donatorima, svojim članovima kluba, roditeljima djece koji pohađaju našu stolnotenisku školu na pomoći da smo mogli ovaj turnir organizirati u ovakvom broju – rekao je Krkalo.

Dobri uvjeti

Predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš rekao je da se Savez odlučio na održavanje turnira u Krapini zato što dvorana Doma sportova u Zagrebu zbog potresa nije upotrebljiva, a Krapina pruža dobre uvjete gdje se može uživati.

– Malo je mana što ovdje blizu nema hotela za noćenje gostiju koji moraju ovdje biti tri dana. Svi koji dolaze moraju si sve platiti, zaradit će od ovog turnira Grad puno od poreza, PDV-a, ugostiteljstva, noćenja, a s druge strane, troškovi same organizacije nisu veliki. Dakle, turnir je u svakom slučaju profitabilan za Krapinu – kazao je Pospiš te pojasnio kakvo je trenutno stanje u stolnom tenisu u Hrvatskoj.

– Gaćina je prošli tjedan osvojio najjači svjetski turnir u Dohi. Muška ekipa nam je sjajna, ona je sam vrh Europe. Ženska ekipa je slabija, no imamo nekoliko novih juniorki koje su vrh Europe, kao što je Hana Arapović. Borimo se, stalno smo tu negdje pri vrhu. Vrlo smo cijenjeni u svijetu, dobivamo najveće svjetske turnire.  Od 13. do 19. lipnja održat će se ogroman svjetski turnir, jedan od najjačih u Zagrebu. Imamo 350 prijava najboljih svjetskih igrača. Svi žele doći u Hrvatsku igrati – kazao je Pospiš.

Otvorenju je nazočila potpredsjednica Gradskog vijeća Krapina Željkica Smrekar koja je istaknula da u Krapini stolni tenis, kao i svi drugi sportovi, ima jako veliko značenje.

– Krapinski sportski savez podržava sve grane sportova, a stolni tenis je posebno aktivna sportska disciplina u našem gradu, zahvaljujući našem klubu i gospodinu Krkalu koji zaista intenzivno radi na priređivanju natjecanja,  posjećivanju drugim gradovima i zaista se s posebnim žarom trudi održati ljubav prema stolnom tenisu – kazala je.

Suradnja s udrugama

O važnosti sporta za Krapinsko – zagorsku županiju govorila je i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu, Mirjana Smičić Slovenec.

– Županija ulaganje u sport, pogotovo u bavljenje sportom mladih, smatra izuzetno važnim. Suradnja s udrugama je dobra. Brojni rekreativci, sportski klubovi, županijski sportski savez i entuzijasti koji su uključeni u razne sportske aktivnosti unutar Krapinsko – zagorske županije doista iz godine u godinu razvijaju kulturu bavljenja sportom i zdravog života – istaknula je Smičić Slovenec.

Jedan od sudionika natjecanja je mladi Vid Juričević iz Stolnoteniskog kluba “Tis“ koji je kazao da mu se organizacija turnira sviđa, istaknuvši da turnir smatra jakim jer će nastupiti dobri kadeti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba