Policija održala predavanje članovima Županijskog stručnog vijeća učitelja prirode i biologije KZŽ

DOSTUPNOST DROGA U ŠKOLAMA: Kako prepoznati dijete pod utjecajem opijata, koje vrste postoje i koje su kazne

Objavljeno: 20.05.2022. zagorjeinternational

U cilju upoznavanja s problemom zlouporabe droga, policijska službenica za prevenciju PU krapinsko – zagorske Andreja Jurić i policijski službenik kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Dubravko Leljak su u zabočkoj Gimnaziji A. G. Matoš održali predavanje članovima Županijskog stručnog vijeća učitelja prirode i biologije osnovnih škola i nastavnika biologije srednjih škola Krapinsko – zagorske županije. 
 
Pritom je skrenuta pozornost na vrste ilegalnih sredstava ovisnosti, kažnjivosti njihove zlouporabe, znakova koji upućuju na uporabu sredstava ovisnosti kod djece i mladih, važnosti provedbe preventivnih aktivnosti kao i aktivnosti koje provodi policija u sklopu prevencije razvoja ovisnosti kod djece i mladih te kome se obratiti za pomoć u slučaju potrebe.

– Rad s djecom i mladima na prevenciji razvoja ovisnosti multidisciplinarno je područje koje zahtijeva  djelovanje cjelokupne društvene zajednice, a važan čimbenik uz obitelj su i odgojno – obrazovne i mnogobrojne državne institucije – zaključak je predavanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba