Međunarodna izložba bučinih ulja Alpe - Adria u Varaždinskoj županiji

Ova će subota biti u znaku ˝crnog zlata˝

Objavljeno: 19.05.2022. zagorjeinternational

Sljedeća subota će u Varaždinskoj županiji biti u znaku bučinih ulja i delikatesa od ˝crnog zlata“. U Županijskoj palači na Franjevačkom trgu 21. svibnja od 9 sati počinje program u sklopu 4. Međunarodne izložbe bučinih ulja Alpe – Adria i 11. Izložbe bučinih ulja Hrvatske.

Za titulu šampiona i nagradu od 2.000 eura te zlatne, srebrne i brončane medalje ove se godine natječe 158 bučinih ulja iz pet zemalja, Hrvatske, Austrije, Slovenije, Mađarske i prvi put Češke. Na ovoj jedinstvenoj izložbi sudjeluju isključivo 100 posto čista ulja, a natječu se u dvije kategorije, djevičansko bučino ulje proizvedeno tradicionalnim postupkom, uz prženje, te hladno prešano bučino ulje. Ocjenjivanje je iznimno strogo i odvija se na temelju boje, bistroće, mirisa, okusa i brojnih drugih parametara, pa je osvojena medalja na ovoj izložbi potvrda vrhunske kvalitete.
I dok će proizvođači zasigurno s nestrpljenjem čekati otvorenje u 10.30 sati te službeno proglašenje šampiona i dobitnika medalja u 11.30 sati, građane već od 9 sati na štandovima ispred Županijske palače očekuje bogata ponuda raznovrsnih bučinih ulja i proizvoda od buče. Bit će tu doista različitih i posebnih proizvoda, u slanoj i slatkoj verziji, s različitim dodacima ili pak prelivenih čokoladom. Uz to će sve biti dodatno ˝zaslađeno˝ tradicionalnim i autohtonim kolačima koje će ponuditi članice Udruge žena Trnovečko srce, Udruge za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave ˝Hajdina“ i KUD ˝Lepoglavski pušlek“ iz Lepoglave.

Bučino ulje je vrhunski proizvod svjetske kvalitete, specifičan za područje srednje Europe. Promocija ovog proizvoda i poticanje proizvođača da iz godine u godinu budu sve bolji, jedni su od glavnih ciljeva 4. Međunarodne izložbe bučinih ulja Alpe – Adria i 11. Izložbe bučinih ulja Hrvatske, na kojoj se predstavljaju proizvođači iz čak 13 hrvatskih županija. Organizator je Varaždinska županija sa Savezom Alpe – Adria i hrvatskim županijama: Međimurskom, Krapinsko-zagorskom, Zagrebačkom, Karlovačkom, Vukovarsko-srijemskom, Koprivničko-križevačkom, Osječko-baranjskom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom, zatim Poljoprivrednom komorom Austrije – Klagenfurt, Kmetijskom gozdarskom zbornicom Slovenije – Ptuj i Murska Sobota.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter