Osumnjičeno je osam osoba, među njima i 20-godišnjakinja

Iz Bosne i Hercegovine ”prošvercali” 61 osobu i zaradili 32.400 eura

Objavljeno: 19.05.2022. zagorjeinternational

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, Uprave kriminalističke policije i Uprave za granicu te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su realizaciju opsežnog kriminalističkog istraživanja nad dva hrvatska državljana starosti 34 i 26 godina i tri hrvatske državljanke starosti 35, 39 i 20 godina, kao i nad 59-godišnjim državljaninom Republike Slovenije i Republike Srbije, 33-godišnjim državljaninom Republike Srbije i 23-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma u sastavu zločinačkog udruženja te protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, sumnja se da su navedene osobe s ciljem pribavljanja protupravne materijalne koristi, u vremenu od 26. veljače 2022. do 18. svibnja 2022. godine, nakon što su nepoznate osobe omogućile stranim državljanima protuzakonit ulazak iz Bosne i Hercegovine na područje Hrvatske na prostoru Sisačko – moslavačke županije, organizirale strancima prijevoz do privremenog smještaja na zagrebačkom području, gdje su čekali daljnje prevoženje prema granici s odredišnim zemljama Europske unije.

Na opisani način osumnjičeni su omogućili ulazak, boravak, kretanje i izlazak iz Republike Hrvatske najmanje 61 stranom državljaninu, za što su primili protupravno stečen novčani iznos. Sumnja se da su pribavili protupravnu imovinsku korist od oko 32.400 eura.

Provedenim pretragama kod osumnjičenih pronađeno je i privremeno oduzeto više predmeta i to više mobilnih uređaja i SIM kartica te razna korespondencija.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a šest osoba privedeno je pritvorskom nadzorniku, dok se za dvije osobe još uvijek intenzivno traga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba