STRAVA NA SJEVERU HRVATSKE:

Djed predator (66) deset godina spolno zlostavljao svoju unuku: Sve je počelo dok je ona ima samo šest godina

Objavljeno: 19.05.2022. zagorjeinternational

On je punih 10 godina spolno zlostavljao svoju, danas 18 staru unuku. Sve se to događalo u naselju na sjeveru Hrvatske od 2010. godine kada je spomenutom na čuvanje povjerena unuka koja je tada imala samo šest godina…

Taj gnjusan čin se događao jer je dijete imalo povjerenja u djeda po krvnoj liniji, kad je on ostajao na samo s njom. Kako stoji u predudi, dvije je godine nad djetetom činio bludne radnje na katu obiteljske kuće, a u svom izopačenom djelu je u siječnju 2019. godine, kad je unuka dolazila na čuvanje, počeo skidati odjeću s nje i sa sebe, te je, kako stoji u presudi, u više navrata, legao gol i izvršio spolni snošaj s djetetom mlađim od 15 godina, adjelo je počinjeno od bliske osobe i tomu kao srodnik po krvi u ravnoj liniji.

Nadalje, utvrđeno je kako je u razdoblju od siječnja do veljače 2020. godine iskoristio što se unuka nalazila sama u kući (roditelji se razveli) u cilju zadovoljavanja svog spolnog nagona, svjestan njezine dobi ponovo pokušao imati spolni odnos s unukom. S nje i sebe je skinuo odjeću, te legao na dijete, ali se ona izmicala i borila tako da nije uspio u svom naumu. Čime je počinio kazneno djelo spolnog odnošaja s djetetom starijim od 15 godina. Pored toga on je od 2010. godine unuci pokazivao časopise u kojima su se nalazile fotografije muških i ženskih osoba na kojima su bili vidljivi spolni organi, piše 24 sata.

Kada je napula 16 godina, djevojka je sve prijavila policiji. Njen djed branio se kako je sve namješteno, što je naveo i u žalbi koju je Visoki kazneni sud odbio, a prihvatio je žalbu ŽDO te mu povisio kaznu. On se sve vrijeme od uhićenja od veljače 2020. godine nalazi u istražnom zatvoru i odmah odlazi na odsluženje kazne od deset godina. U kaznu mu je uračunato i vrijeme koje je do sada proveo u istražnom zatvoru.

Visoki kazneni sud RH preinačio je presudu Županijskog suda i povećao jedinstvenu kaznu zatvora s devet na deset godina Presuda je pravomoćna i 66-godišnji djed – predator ostaje u zatvoru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba