“STUB-KULTURA" u svibnju:

Završetak Javnih prezentacija i završni Stub-kultura festival

Objavljeno: 18.05.2022. zagorjeinternational

Tijekom dvogodišnje provedbe projekta Stub-kultura razvijen je program rada društvenog centra u obliku seta kulturno-kreativnih programa koji su u svibnju 2022. predstavljeni u obliku javnih prezentacija. 11. svibnja 2022. predstavljene su: Radionica interpretacije lokalne baštine i Ljudske priče. Napravljen je pregled održanih susreta sa zanimljivim ljudima čije su priče zaslužile javni prostor u razgovoru s novinarkom Senkom Susović. Izuzetno bogat program Radionice interpretacije lokalne baštine dokumentirala je Vlasta Horvatić-Gmaz mnoštvom fotografija na lokalitetima koji su posjećivani tijekom provedbe programa. 13. svibnja 2022. voditelj Čitateljskog kluba Andrija Jurki napravio je pregled i statistiku pročitanih djela s osvrtom na dojmove sudionica radionice, a Željko Popović predstavio je bogat program Glazbene slušaonice koja je prvotno bila zamišljena kao plesna radionica, ali se zbog epidemioloških razloga pretvorila u slušaonicu i konačno preselila u virtualni oblik. Na poteškoće koje je u provedbi radionica uzrokovala bolest Covid-19 osvrnula se i Tanja Bakek, koja je 16. svibnja 2022., predstavila Kreativne radionice za djecu i osobe s invaliditetom. Polaznici radionice su razgledali izložbu svojih radova kojima se prostor novoosnovanog društvenog centra pretvorio u zaigranu zemlju dječje mašte i kreativnosti.  

Završno događanje – festival, u okviru projekta Stub-kultura planirano je za petak, 20. svibnja, program se može vidjeti na ovoj poveznici.

Više informacija i prijave na telefonski broj 049/286 – 463, e-mailom na adresu: [email protected], ili porukom u inbox Facebook stranice “Stub-kultura”.
Projekt provodi Udruga Kajkaviana iz Donje Stubice zajedno s partnerima – Gradom Donja Stubica te udrugama “Profesor Baltazar” i Multimedijalnim centrom Stub-klub.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Kajkaviane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba