Inovativno, zabavno i poučno

U Velikom Trgovišću postavljena još jedna glazbena klupa u sklopu projekta “Putevima poznatih osoba Hrvatskog zagorja”

Objavljeno: 18.05.2022. VH

U sklopu projekta “Putevima poznatih osoba Hrvatskog zagorja”, a povodom 100. godišnjice rođenja dr. Franje Tuđmana, u Velikom Trgovišću je pored Spomen škole dr. Franje Tuđmana svečano otvorena glazbena klupa koju su zajedno otkrili direktorica Turističke zajednice “Biser Zagorja” Tatjana Petranović Capar, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina te glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katančić. 

Ova pametna klupa pored Spomen škole druga je po redu na području Velikog Trgovišća gdje se kod rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika već nalazi jedna pametna klupa, a radi se o klupama koje pritiskom na tipku reproduciraju zvučni zapis, priču o različitim zanimljivostima s područja Hrvatskog zagorja na kojem se klupe nalaze, ali i povijesnim osobama s tih prostora.  

– Klupa postavljena kod rodne kuće dr. Franje Tuđmana je više orijentirana na Hrvatsko zagorje i na Franju Tuđmana, ali spominju se i druge važne povijesne osobe. Ove nova klupa postavljena pored Spomen škole više je orijentirana baš na Franju Tuđmana – rekla je direktorica TZ “Biser Zagorja” Petranović Capar te dodala da su uz glazbene klupe, također u sklopu projekta, postavljena i dva informativna panoa na hrvatskom i engleskom jeziku, a na kojima se također može mnogo naučiti o poznatim osobama s našeg područja. 

Uz dvije već postavljene, u sklopu projekta “Putevima poznatih osoba Hrvatskog zagorja” postavit će se još nekoliko klupa. 

– Jedna će se nalaziti u Velikoj Erpenji na temu Justine Mihanović i prve škole koja je osnovana u ovom dijelu Hrvatske, a jedna klupa postavit će se u Tuheljskim Toplicama na temu Antuna Mihanovića, ali sadržavat će i općenite informacije o Tuhlju – otkrila je Petranović Capar. 

U skorije vrijeme slijedi otvaranje spomenute klupe u Velikoj Erpenji pored spomen-područja Hrvatskoj majci, a direktorica Petranović Capar rekla je da se čeka još samo dovršetak temelja na koje će klupa biti postavljena. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba