U Stubičkim Toplicama održan 15. Robokup

“Samo tehničko znanje i inovacije nas mogu držati iznad vode – moramo pratiti razvoj s naprednim svijetom“

Objavljeno: 18.05.2022. zagorjeinternational

U Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama, u subotu je održano otvorenje ekipnog natjecanja učenika u području elementarne robotike – 15. Robokupa.

Sudjelovalo je 15 ekipa, pri čemu je njih 14 bilo iz Republike Hrvatske te jedna iz Bosne i Hercegovine. Natjecateljske ekipe činila su po tri učenika osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda, zajedno s mentorom, dok su u popratne aktivnosti Robokupa bila uključena djeca predškolske dobi, učenici nižih razreda osnovnih škola i djeca s posebnim potrebama.

Natjecanje na području Republike Hrvatske provodi Hrvatska zajednica tehničke kulture, u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

Otvorenju Robokupa nazočio je i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je natjecanje službeno otvorio zajedno s najmlađom sudionicom natjecanja Tenom Knežević iz Zagreba. Izrazio je zadovoljstvo što se natjecanje i ove godine održava na području Krapinsko-zagorske županije, kazavši da su robotika i nove tehnologije, sadašnjost i budućnost.

-Tehničko znanje i inovacije nas jedino mogu držati iznad vode, moramo pratiti razvoj s naprednim svijetom. Tako da je bitno da se to vrlo rano počne raditi s djecom, kako bi bili spremni za tržište rada, jer su naše najveće firme automatizirane i imaju niz mašina gdje robotika obavlja 90 posto samog procesa – rekao je Kolar.

Okupljene su pozdravili i predsjednik i tajnik Hrvatske zajednice tehničke kulture Damir Tomić i Željko Krnjajić, načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak te ravnateljica OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice Bosnar Brigitte Gmaz.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba