Je li ovo tragičan kraj petomjesečne potrage za Matejem Perišem? Slijedi DNK analiza

POTRESENI OTAC: Istina je bolna, kći mi je rekla: “Tata, otiđi po Mateja, dovedi ga kući”

Objavljeno: 18.05.2022. zagorjeinternational

Ranije danas, odjeknula je vijest kako je u Dunavu nađeno beživotno tijelo muškarca koji je bio odjeven u istu odjeću u kakvoj je posljednji puta viđen nestali Splićanin Matej Periš (27). 

Konačni rezultati obdukcije mogli bi biti poznati tijekom večernjih sati, a Matejev otac Nenad Periš, nakon što ga je Srpski MUP obavijestio o pronalasku tijela, obratio se medijima, piše Index.hr.

– Čekali smo vijest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jest, bolna, nikakva, teška. Kao što sam govorio, moram biti spreman na sve to. Možda će nekome biti čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a vjerujte mi da je strašno teško, čovjek mora imati nadu. Mene moja vjera uči da nada uvijek postoji – rekao je Periš za HRT

Potreseni je otac rekao da mu je kći rekla “Tata, otiđi po Mateja, dovedi ga kući”.

– To ću napraviti u ova dva, tri dana. Mora se još usporediti DNK, ali po odjeći, pronađeni mladić odgovara opisu Mateja. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam zasad ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja obitelj – rekao je otac. 

Nenad Periš već je na putu za Beograd u kojem je u noći s 30. na 31. prosinca nestao njegov sin Matej. 

Više javno tužiteljstvo u Beogradu potvrdilo je da je dežurni zamjenik Višeg javnog tužitelja obavio očevid i naložio obdukciju, toksikološke te DNK analize kojima će se utvrditi identitet. Također, dodali su da će tužiteljstvo zajedno s MUP-om javnost pravovremeno obavijestiti o rezultatima svih zatraženih analiza koje provodi Institut za sudsku medicinu u Beogradu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba