Nedjelja provedena u prirodi i ugodnom društvu

PD “Zagorske steze” organiziralo izlet u Slavoniju za 50 svojih članova

Objavljeno: 18.05.2022. zagorjeinternational

Planinarsko društvo “Zagorske steze” iz Zaboka je ove nedjelje organiziralo planinarski izlet u Slavoniju za 50 svojih članova, a posjetili su 790 metara visok Kapovac, najviši vrh Krndije. 

Grupa je zajednički hodala iz Duzluka do Ružica grada i Starog grada, gdje su se oni spremniji, njih 27, odvojili i nastavili kroz šumu do Kapovca, te preko Roginog kamena i planinarske kuće Mlaka. Nakon šest sati i 20 kilometara, ekipa se spustila u selo Mitrovac kraj Kutjeva. 

Obilježenim i neobilježenim stazama sigurno su ih vodili vodiči HPD Orahovica i HPD “VIDIM” iz Kutjeva, a prilikom hodanja, obišli su sve atraktivne vidikovce s kojih su se pružali lijepi pogledi na Đakovštinu, Podravinu i Požešku kotlinu. 

Slabiji  hodači imali su manje zahtjevnu rutu od Mitrovca do planinarske kuće Mlaka i natrag,  a svi zajedno našli su se opet u Mitrovcu na ukusnom grahu koji su pripremili ljubazni domaćini iz HPD “VIDIM”. 

Izlet je zaključen razgledavanjem užeg centra Požege uz turističkog vodiča, a u znak zahvale za pomoć u realizaciji izleta, planinarima u Kutjevu predan je simboličan poklon sa stihovima pjesme “Suze za zagorske brege”. Također, upućen im je i poziv za dolazak u Hrvatsko zagorje. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba