Varaždinski gradonačelnik Bosilj dočekao sudionike Erasmus projekta “Recreate“

“Ovim putem Varaždin predstavljamo partnerima iz Španjolske – možemo očekivati da u budućem Centru kreativnih industrija i oni budu jedni od korisnika“

Objavljeno: 18.05.2022. zagorjeinternational

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, u srijedu je nazočio događanju u sklopu ERASMUS + projekta “Entrepreneurial Skills for REsilience in CREATive sector (Poduzetničke vještine za otpornost u kreativnom sektoru) – RECREATE“ koji Pučko otvoreno učilište Varaždin provodi u suradnji s udrugom Building Bridges iz Španjolske.

Radi se o projektu za razvoj programa digitalnog obrazovanja na teme iz financijske pismenosti, poslovnog planiranja, mogućnosti financiranja i internet marketinga za kulturni i kreativni sektor. Vrijednost projekta je 30.000 eura.

Gradonačelnik je izrazio dobrodošlicu sudionicima projekta i gostima iz Španjolske te im zaželio konstruktivnu raspravu, ugodan boravak u Varaždinu i puno uspjeha u daljnjem radu.

-Varaždinsko Pučko otvoreno učilište nositelj je jednog od strateških projekta Grada Varaždina, Centra kreativnih industrija. Ovo današnje događanje iznimno je važno jer predstavlja jedan od koraka na putu transformacije nekadašnjeg kina Dom u Centar kreativnih industrija, gdje sudionici razvijaju određene e-learning standarde. Također, danas kad je sve više digitalnih nomada, ovim putem predstavljamo Varaždin partnerima iz Španjolske i možemo očekivati da u budućem Centru kreativnih industrija i oni budu jedni od korisnika. U isto vrijeme i promoviramo naš grad  – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana Velimirović Vukalović rekla je da je projekt RECREATE usmjeren na poduzetnike iz kreativnog i kulturnog sektora koji su posebno pogođeni pandemijom COVID-19.

-Kroz projekt, Pučko otvoreno učilište Varaždin s partnerom Building Bridges iz Španjolske, putem naše digitalne platforme razvit će besplatne e-learning materijale svima iz ovog sektora kojima je to znanje potrebno kako bi bili otporniji i unaprijedili svoje digitalne vještine i kapacitete – rekla je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana Velimirović Vukalović.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter