Održana prva sjednica Partnerskog vijeća za Urbano područje Krapina

Za predsjednika izabran krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, a za njegovu zamjenicu Janja Kantolić iz HGK, ŽK Krapina

Objavljeno: 17.05.2022. zagorjeinternational

U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, u ponedjeljak je održana prva sjednica Partnerskog vijeća za Urbano područje Krapina na kojoj su članovi Vijeća za predsjednika izabrali gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića, a za njegovu zamjenicu Janju Kantolić iz HGK Županijske komore Krapina.

Na sjednici je donesen i Poslovnik o radu Partnerskog vijeća te je dano pozitivno mišljenje na konačni nacrt provedbenih akata Strategije razvoja Urbanog područja Krapina – Komunikacijske strategije i komunikacijskog akcijskog plana. Sjednici su nazočili i predstavnici tvrtke URBANEX d.o.o. koji su prezentirali dosad provedene aktivnosti te daljnje aktivnosti koje slijede, kao i konačni nacrt Komunikacijske strategije i Komunikacijskog akcijskog plana SRUP-a.

 Podsjetimo, Vijeće je osnovano kao savjetodavno tijelo zbog sudjelovanja u donošenju Strategije razvoja Urbanog područja Krapina za razdoblje 2021.-2027. godine, utvrđivanja zajedničkih prioriteta na razini urbanog područja, predlaganja strateških projekata te njihove provedbe i praćenja, a čine ga predstavnici svih jedinica lokalne samouprave koje čine urbano područje, županije i regionalnog koordinatora, javnih tijela, visokoškolskih ustanova i pružatelja obrazovnih usluga te usluga osposobljavanja, gospodarskih i socijalnih partnera te organizacija civilnog društva.

-Komunikacijska strategija i komunikacijski akcijski plan mehanizmi su pravodobnog i transparentnog komuniciranja razvojnih ciljeva i prioriteta strategije razvoja relevantnim dionicima i široj javnosti. Komunikacijskom strategijom utvrđuju se ciljevi, mjere i kanali koji imaju za svrhu unaprijediti informiranje javnosti o postupku izrade SRUP-a te njezinu značaju i ulozi u ravnomjernom regionalnom razvoju. Kako bi se ciljevi određeni komunikacijskom strategijom uspješno ostvarili, izrađuje se komunikacijski akcijski plan kojim se podrobnije razrađuju mjere i aktivnosti informiranja na operativnoj razini – kazali su iz Grada Krapine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba