NOVOMAROFSKI SREDNJOŠKOLCI NA TERENSKOJ NASTAVI: Posjetili NP Sjeverni Velebit, Senj i Crikvenicu

UZ ISTRAŽIVAČKO UČENJE I RAZNOLIKOST SADRŽAJA: Na zabavniji način su doživjeli nastavne sadržaje, a pritom se družili i međusobno bolje upoznali

Objavljeno: 17.05.2022. zagorjeinternational

Prošlog su petka novomarofski srednjoškolci, učenici 1.G, 2.G, 3.G, 4.G i 4.E razreda, sudjelovali na terenskoj nastavi, u sklopu koje su posjetili Nacionalni park Sjeverni Velebit gdje su razgledali informacijski centar Kuću Velebita, meteorološku postaju Zavižan, vrh Vučjak te Velebitski botanički vrt, zatim Senj gdje su posjetili tvrđavu Nehaj i Park senjskih književnika te Aquarium u Crikvenici.

-U Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, učenici su saznali o obilježjima planine Velebit, klimi, biljnim i životinjskim vrstama te staništima, kulturnoj baštini, geologiji i podzemlju. Kod planinarskog doma Zavižan, upoznali su se s radom meteorološke postaje te vremenskim ćudima Zavižana. Popevši se na vrh Vučjak otvorio se prekrasan pogled na kvarnerske otoke i prostor Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. U Velebitskom botaničkom vrtu naučili su o velebitskim endemima te prošetali oko Balinovačke ponikve – kazali su iz Srednje škole Novi Marof.

Učenici su zatim posjetili Senj i Crikvenicu.

-U Senju su obišli znamenitu uskočku tvrđavu Nehaj iz 16. stoljeća i Park senjskih književnika te su prošli pored Sunčanika, odnosno sunčanog sata koji je postavljen na mjestu gdje prolazi 45. paralela. U Crikvenici su posjetili Aquarium s posebno zanimljivim ribama Jadrana i tropskih mora – pojasnili su iz SŠ Novi Marof, pa zaključili:

-Tijekom ove planimor terenske nastave učenici su kroz različite oblike edukacije, odnosno stručna vodstva, vlastita izlaganja, demonstracije na terenu, materijala u terenskoj knjižici i ostalog, naučili i ponovili gradivo iz geografije, povijesti, biologije i hrvatskog jezika. Terenskom nastavom kao oblikom izvanučioničke nastave, učenici su u izvornoj stvarnosti i uz istraživačko učenje i raznolikost sadržaja na zabavniji način doživjeli nastavne sadržaje, a pritom se družili i međusobno bolje upoznali. Veselimo se idućoj terenskoj nastavi – poručili su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba