Počele pripreme za finalni izbor za Miss Universe Hrvatske 2022.

Među finalisticama i naša Zagorka, Krapinčanka Arijana Podgajski

Objavljeno: 17.05.2022. zagorjeinternational

Najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj, Miss Universe Hrvatske 2022, održat će se 23. svibnja 2022. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu uz live streaming na portalu Jutarnji.hr, a za titulu najljepše Hrvatice natjecat će se 13 djevojaka koje iz svih krajeva Hrvatske koje se već danima pripremaju za veliko finale.

Djevojke su pripreme započele za vrijeme boravka u Zagrebu u luksuznom hotel Esplanade gdje su bile upućene u sve aktivnosti koje ih očekuju u narednom periodu i što ustvari znači biti Miss Universe Hrvatske.

Pozitivan utjecaj na mladež

– Izbor Miss Universe nije samo izbor najljepše djevojke na svijetu. Misice moraju biti društveno odgovorne, pratiti aktualna zbivanja u svojoj zemlji i u svijetu te imati mogućnost pokretanja pozitivnih promjena. Platforma Miss Universe i medijska pažnja oko svake predstavnice na svjetskom izboru obavezuje na uključivanje u brojne projekte te humanitarne akcije i na to da missice svoje društvene mreže i druge platforme koriste kako bi davale pozitivan primjer i utjecale na mladež – pojasnila je direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske Ivana Delač, koja je ovu titulu ponijela prije gotovo dvadeset godina.

Vrijeme priprema bit će ispunjeno snimanjima promotivnih razglednica, službenih fotografija, uvježbavanjem koreografije te odabirom garderobe i obuće koju će djevojke nositi na izboru, a birat će se večernje i cocktail haljine “Bariba”, kupaći kostimi “Pletix” i obuća “Baldinini”. Finalistice će posjetiti i Hrvatsko Zagorje, točnije Vuglec Breg, gdje će uz prekrasnu prirodu uživati i u zagorskim specijalitetima.

Ove su nedjelje otputovale u Opatiju, a na bazenu hotela Ambasador odradile su službeno fotografiranje pred kamerom fotografa Same Mervara. Da bi ovogodišnje finalistice zaista zablistale pobrinuli su se make-up artisti Beauty Studija MZ – Maje Zatezalo u suradnji s Aura kozmetikom te stilisti Hair Studio Maya iz Rijeke koji su za njegu i stiliziranje kose koristili vrhunske Schwarzkopf Professional proizvode. Svaki njihov korak za vrijeme priprema budno pratiti kamera Doriana Gašparovića, što će kasnije gledatelji imati priliku vidjeti za vrijeme finalne večeri.

 – Izuzetno nam je drago što smo opet u Opatiji, gdje je sve počelo 1997. godine prvim izborom Miss Universe održanim u Hrvatskoj. Djevojke su smještene u vrhunski uređenom Heritage Imperial hotelu, a snimanja i probe ćemo imati u hotelu Ambasador, gdje će nam se pridružiti i  Vivian Jurković, vlasnica i osnivačica “Dr. Vivian Estetics” koja će djevojkama dati vrlo korisne savjete za njegu kože – otkrila je direktorica izbora Marija Kraljević. 

Ovogodišnje finalistice 

Na popisu ovogodišnjih finalistica izbora za Miss Universe Hrvatske našle su se Gabriela Balek (21) iz Splita, Monika Bogdanić (23) iz Zagreba, Maria Delić (23) iz Rijeke, Veronika Đerek (18) iz Ivanić Grada, Lara Fuchs (20) iz Poreča, Iris Kralj (25) iz Varaždina, Klaudija Krezić (23) iz Sesveta, Andrea Mandarić (22) iz Splita, Emanuela Mažar (21) iz Samobora, Magdalena Milošević (21) iz Metkovića, Karmen Vulić (24) iz Splita, Antonela Zvonković (21) iz Karlovca te Krapinčanka Arijana Podgajski (19). 

Kojoj će od ovogodišnjih finalistica prošlogodišnja pobjednica Ora Ivanišević predati krunu Zlatarne Dodić, znat će se 23. svibnja, a nove će Miss Universe Hrvatske time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote, Miss Universe. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 Eura.

Program u kojem nastupaju Filip Rudan i Jacques Houdek će voditi Davor Garić, a sva zbivanja u vezi ‘Miss Universe Hrvatske’ možete pratiti na društvenim mrežama, Facebook, Twitter i Instagram

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba