U Klinča Selima održano 25. Državno prvenstvo Hrvatske u mažoret plesu

POVIJESNI USPJEH VARAŽDINSKIH MAŽORETKINJA: Osigurale ukupno 28 medalja, Nika Habek, Mia Crnčec i Petra Tržec – viceprvakinje Hrvatske

Objavljeno: 16.05.2022. zagorjeinternational

Varaždinske mažoretkinje protekle su nedjelje nastupile na 25. Državnom prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu održanom u Klinča Selima kraj Zagreba u organizaciji Hrvatskog Mažoret Saveza, gdje su ostvarile najbolji rezultat u 28 godina svoga postojanja.

Od tri prijavljena natjecateljska programa osvojile su dva kadetska druga mjesta i srebrne medalje u neformacijama solo i duo sa štapom, a u formacijskome dijelu natjecanja čak 17 Varaždinskih mažoretkinja kadetsko-juniorskog uzrasta iza sebe je ostavilo pet hrvatskih timova plasiravši se na solidno deseto mjesto. Osim toga u uvodnom dijelu Državnog prvenstva u mažoret plesu, Varaždinke su se okitile s 25 medalja nastupivši u kategorijama Prvoga i Višeg koraka, tako da su Varaždinu i svojim obiteljima osigurale ukupno 28 medalja – tri državne srebrne i 25 natjecateljskih zlatnoga i srebrnog sjaja.

– Nika Habek nastupila je u kadetskom solo nastupu sa štapom i umalo pomela konkurenciju, pa je njeno osvojeno srebro zlatnoga sjaja – govori voditeljica i glavna trenerica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić koja je Niku na treninzima usmjeravala ka samome vrhu, dodavši:

– Isto mogu reći i za Miju Crnčec i Petru Tržec koje su u neformacijama kategorije kadetskoga dua sa štapom također postale srebrne viceprvakinje Hrvatske. Iskreno čestitam svim našim mažoretkinjama na najvećem uspjehu do sada u našoj 28-godišnjoj povijesti te vjerujem da će ovo biti dodatni poticaj za vrijeme pred nama. Čestitke dijelimo sa svim roditeljima naših mažoretkinja koji su imali razumijevanja i bili uz njih čime su i nama pomogli da sve to odradimo i postignemo ovaj uspjeh – kazala je voditeljica Varaždinskih mažoretkinja.

Varaždinske su mažoretkinje svojim rezultatima na Državnom prvenstvu tako osigurale nastup na Europskom prvenstvu u mažoret plesu, kojemu će ove godine u rujnu domaćin biti grad Zadar, te će tamo svoj nastup predstaviti žiriju Europske Asocijacije Mažoretkinja.

– Sati i sati treninga, slušanja glazbe i uvježbavanja elemenata, plesnih i scenskih koraka usklađenih do zadnjih detalja, gotovo svo slobodno vrijeme 25 mažoretkinja i njihovih obitelji, puno podrške i uložena vlastita sredstva kao i zavidna disciplina među njima omogućili su ovakav rezultat – napomenula je dopredsjednica UVM Tamara Herjavec Habek i zahvalila voditeljici i glavnoj trenerici Aniti Mikac Grabarić, novoj budućoj trenerici Ivani Cmrečki, obiteljima mažoretkinja i svima koji su dali svoj doprinos uspjehu Varaždinskih mažoretkinja, posebno Brokatu Snježane Radev gdje su sašivene nove uniforme te Udruzi starih zanata Varaždin Damira Hercega koji je mažoretkinjama izradio nove kape.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba