U organizaciji ZAKUUKZŽ i KUD-a “Ljudevit Gaj”

Ove subote u Maču će se održati 26. smotra dječjeg folklora Krapinsko – zagorske županije

Objavljeno: 16.05.2022. zagorjeinternational

Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije u suorganizaciji s KUD-om “Ljudevit Gaj“ Mače,  u subotu 21. svibnja organizira 26. smotru dječjeg folklora Krapinsko – zagorske županije. 

Na Smotri  će nastupiti dvanaest dječjih folklornih skupina  iz sedam  kulturno-umjetničkih društava koje će se predstaviti izvedbama folklorne građe primjerene dječjem uzrastu. Najzastupljenije su dječje igre, pjesme i plesovi Hrvatskog zagorja, ali mali folkloraši će posjetiteljima prezentirati i tradicijsku baštinu Međimurja, Slavonije i Bilogore. 

U programu će sudjelovati oko 300 folkloraša u dobi od četiri do četrnaest godina, a ovogodišnji sudionici dolaze iz sljedećih udruga: KUD Belec, KUD Đurmanec, KUD Horvatska, KUD “Lovro Ježek“ Marija Bistrica, KUD “Ljudevit Gaj“ Mače, KUD Sveti Križ Začretje i KUD “Zlatko Baloković“ Krapinske Toplice. Domaćin županijske Smotre dječjeg folklora, odnosno suorganizator, po prvi put je KUD “Ljudevit Gaj“ iz Mača. 

Za smotru je posebno važno istaknuti kako je, unatoč postpandemijskom razdoblju, uspjela održati pristojne brojke prijavljenih sudionika, što je potvrda kako folklorni amaterizam naše Županije ima doista svijetlu budućnost. Ujedno, to je i dokaz da se potiče rad s najmlađima i da KUD-ovi prepoznaju važnost rada s dječjim skupinama, a posebice važnost stručnim i educiranim voditeljima što će nesumnjivo doprinijeti još većem interesu djece za bavljenje folklorom.

Nastupe skupina će sa stručnog aspekta pratiti poznavateljica dječjeg folklora, selektorica Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja, Katarina Horvatović, a i ovog će puta svojim viđenjem izvedbi zasigurno pomoći voditeljima skupina da još bolje razvijaju dječje folklorno stvaralaštvo na području županije, a ujedno će odabrati i najuspješnije skupine u četiri kategorije.

Smotra dječjeg folklora Krapinsko – zagorske županije održat će se u prostoru Doma kulture u Maču s početkom u 17 sati, a ulaz je slobodan. 

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter