U srijedu u Galeriji Antuna Augustinčića:

MOĆ MUZEJA: Ukipite ples, rasplešite kip ‒ iskažite snagu i moć stvaranja

Objavljeno: 16.05.2022. zagorjeinternational

Povodom Međunarodnog dan muzeja, u srijedu 18. svibnja 2022. u 11.30 sati, u Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, Ulica dr. Ivana Broza 2, Božidar Pejković predstavit će program ˝Ples i skulptura˝, kojim je Galerija Antuna Augustinčića sudjelovala u 27. edukativnoj muzejskoj akciji ˝Ples˝ te ujedno odgovorila ovogodišnjoj temi obilježavanja Međunarodnog dana muzeja ˝Moć muzejā˝.

– Sve one koji plešu ili bi voljeli plesati, sve one koji kipare ili bi voljeli kipariti ‒ kao i sve ostale, male i velike ‒ u Studiju Galerije Antuna Augustinčića, čekaju muški i ženski maneken ‒ drvene lutke pokretnih udova ‒ da ih namjeste u neku od plesnih poza i tako preobraze u skulpture. A mi iščekujemo da duh plesa ‒ bio on balet, džez ples, suvremeni ples, step, ulični ples, neki od društvenih ili narodnih plesova ‒ drvu udahne život – poručuju iz GAA.

Dođite i otkrijte koliko su ples i skulptura ‒ izražavanje pokretom i izražavanje plastičnim oblikom ‒ oprečni, a koliko se nadopunjavaju. Ukipite ples, rasplešite kip ‒ iskažite snagu i moć stvaranja!

Program ˝Ples i skulptura˝ realiziran je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, te ostaje dijelom stalne ponude pedagoško-edukativnih sadržaja naše Galerije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba