Na Kapucinskom trgu idućeg petka i subote osmi Gospodarski sajam u Varaždinu

“Posjetitelji će imati prilike kupiti izvorne, domaće proizvode, a manifestacija upotpunjuje i turističku ponudu grada i županije“

Objavljeno: 15.05.2022. zagorjeinternational

Osmi po redu Gospodarski sajam u Varaždinu, održat će se drugog petka i subote na Kapucinskom trgu, a program i popratne aktivnosti, na konferenciji za medije, najavili su  organizator sajma  Nenad Kumrić iz tvrtke Tin marketing, županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen i  pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina Slađana Miočić. Varaždinska županija je glavni partner, dok je Grad Varaždin glavni pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma.

Kako je rečeno, na ovogodišnjem sajmu, predstavit će se brojne općine, gradovi, županije, udruženja obrtnika, turističke zajednice, obrti, tvrtke i OPG-ovi.

– Ulaz za posjetitelje je  besplatan, a u cjelodnevnom zabavno-glazbenom programu na velikoj otvorenoj pozornici nastupit će plesni klubovi, kulturno-umjetnička društva, Društvo Naša djeca i razni pjevači. Isto tako, po prvi puta svoje predstavljanje najavio je i Grad Ptuj iz susjedne Slovenije. Od izlagača iz naše Varaždinske županije predstavit će se Centar izvrsnosti odnosno Udruga robofreak, a tu je i Međimurska županija s Obrtničkom komorom i nekoliko izlagača. Pridružit će nam se i izlagači iz Krapinsko- zagorske, Vukovarsko-srijemske te Osječko-baranjske županije. Od gradova, izdvojit ću Grad Ivanec i Lepoglavu, a od općina Bednju, Visoko, Petrijanec, Konjščinu, Koprivnički Ivanec, Sračinec, Mali Bukovec i Klenovnik – rekao je organizator sajma Nenad Kumrić te dodao kako je otvorenje sajma predviđeno za petak s početkom u 12 sati.

– Predstavit će se i turističke zajednice te po prvi put i dvije srednje škole iz Varaždina. Na Sajmu će biti i LAG Sjeverozapad, a po prvi put se popratnom programu pridružuje i HZZO koji će tijekom održavanja sajma svima dati mogućnost mjerenja masnoća, šećera u krvi i druge usluge – najavio je Kumrić.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen je istaknuo kako u ova izazovna vremena za male i srednje poduzetnike, obrtnike i OPG-ove svaka ovakva manifestacija znači puno, kako za njih, tako i za posjetitelje.

-Upravo će posjetitelji sajma  imati prilike kupiti izvorne, domaće proizvode. Manifestacija upotpunjuje i turističku ponudu grada i županije te čestitam organizatoru na naporu i trudu kako bi sajam okupio što više izlagača, ali privukao i što više posjetitelja – rekao je Majhen.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina Slađana Miočić pohvalila je organizaciju sajma kao hvalevrijedan događaj kojeg će Grad Varaždin nastaviti i nadalje podržavati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba