U spomen na tisuće žrtava Križnog puta, premijer Plenković u Maclju položio vijenac i zapalio svijeću

Križni put duboka je rana koju hrvatsko društvo i dalje nosi

Objavljeno: 13.05.2022. zagorjeinternational

Kod zajedničke grobnice pored Spomen-crkve Muke Isusove u Maclju predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u petak je položio vijenac i zapalio svijeću u spomen na više tisuća žrtava Križnog puta.

Uz 77. obljetnicu Križnog puta, žrtava su se prisjetili i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru Zdravka Bušić, zastupnici u Hrvatskom saboru Krunoslav Katičić i Žarko Tušek, posebni savjetnici predsjednika Vlade Zvonko Kusić i Mate Granić te zamjenik gradonačelnika Krapine Ivica Hršak i načelnik općine Đurmanec Damir Belošević, dok je molitvu za žrtve predvodio đurmanečki župnik fra Vlado Mustač.

Dok je kraj Drugog svjetskog rata označio slom fašizma, na ovim prostorima uspostavljen je totalitarni komunistički režim koji je počinio zločine u kojima su smaknuti deseci tisuća ljudi, od razoružanih vojnika poraženih snaga do hrvatskih civila koji su bježali od uspostave komunističkog režima. Još jednom su kod grobnice žrtava u Maclju osuđeni svi zločini svih totalitarnih režima uz pijetet prema nevinim žrtvama. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba