Prijave do nedjelje

PARTICIPATIVNI PRORAČUN ZA MLADE KZŽ: Mladi, požurite, prijavite svoje projekte i poboljšajte život svoje zajednice

Objavljeno: 13.05.2022. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija i ove je godine raspisala javni poziv za prijavu prijedloga za Participativni proračun za mlade 2022., a prijave a aktualni javni poziv otvoren je do nedjelje.  

Važnost participativnog proračuna za mlade istaknuo je predsjednik Savjeta mladih KZŽ Hrvoje Novak koji je rekao da participativni proračun za mlade doista mnogo znači.

– Nakon dječjeg participativnog proračuna kojeg je Županija imala, drago mi je da smo započeli i s participativnim proračunom za mlade za što je izdvojeno 200.000 kuna. To nam daje priliku da prijavljujemo svoje ideje, ali i da ih realiziramo u svojim sredinama i time poboljšamo zajednicu te stvorimo kvalitetne sadržaje za provođenje slobodnog vremena mladih.  

Zamjenica župana Jasna Petek poručila je svim mladima s dobrim idejama da se prijave što prije. 

– Mlade se poziva da uoče određeni problem u svojoj okolini, napišu prijedlog i projekt, a komisija,  također sastavljena od mladih ljudi, odlučit će koji će se projekti financirati ili sufinancirati. Participativni proračun za mlade ujedno je najbolji alat detektiranja i realiziranja potreba mladih u zajednici, ali i odličan alat za uključivanje mladih u donošenje odluka – poručila je zamjenica župana Petek. 

Sve dodatne informacije nalaze o ovom javnom pozivu dostupne su na službenim stranicama Županije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba