Ove godine uz utrku u nordijskom hodanju

Ove subote se u punom obimu vraća Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije

Objavljeno: 13.05.2022. zagorjeinternational

Nakon dvije pandemijske godine koje su uvjetovale održavanje s ograničenim brojem sudionika, Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije ove se subote vraća u punom obimu.

Susret nordijskih hodača iz Hrvatske i Slovenije već četvrti puta organizira varaždinska Udruga nordijskog hodanja i pješačenja “Drava”, a sve će krenuti na prostoru kod dvorca Trakošćan. Očekuje se oko 800 sudionika iz Zagreba, Osijeka, Opatije, Samobora, Karlovca, Duge Rese, Preloga, Goričana, Strmca Remetinečkog, Križevaca, Murske Sobote.

Zahvaljujući financijskoj i tehničkoj pomoći Varaždinske županije i susretljivosti Dvora Trakošćan, a pod okriljem Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, sudionicima manifestacije i ove se godine nudi kretanje i uživanje u prekrasnom prirodnom okruženju dvorca Trakošćan, Trakošćanskog jezera, pitomih brežuljaka i živopisnih naselja. Također, ovim festivalom će, prema odluci HSNH-a, ujedno biti obilježen i nadolazeći Svjetski dan kretanja.

Organizatori ove godine nude četiri rute, uz trenutno isušeno Trakošćansko jezero ili na šumskim planinarskim stazama prema Ravnoj gori, od 2,5 do 10 kilometara, a posebnost ovogodišnjeg festivala je i utrka u nordijskom hodanju, druga takva u Hrvatskoj nakon nedavne premijerne u Zagrebu. Održat će se na kružnoj stazi duljine pet kilometara u četiri kategorije.

Subotnji program u Trakošćanu počinje u 9 sati, a start utrke u nordijskom hodanju je u 10 sati. Svečano otvorenje festivala najavljeno je za 11 sati, a nakon zajedničkog vježbanja sudionici će krenuti na hodanje po rutama prema svom izboru. 

Uz ručak i glazbeni program za sudionike, završetak Festivala nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije očekuje se oko 16 sati kada će biti podijeljene medalje najuspješnijim natjecateljicama i natjecateljima druge utrke HSNH u nordijskom hodanju, a sudionicima će se obratiti i predsjednik Hrvatskog saveza nordijskog hodanja Davorin Antonić o aktivnostima Saveza i njegovih članica u pandemijsko i postpandemijsko vrijeme.

U organizaciji događaja, Udruzi “Drava” pomažu i općina Bednja, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, Srednja strukovna škola Varaždin, Hotel Trakošćan, Press glass d.o.o., pekara Klas i AK Varaždin, a velika pomoć je pristigla i od strane volontera, studentica i studenata sestrinstva Sveučilišta Sjever. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter