ZAGORJE - VINSKA DESTINACIJA: Završeno 38. izdanje International Wine Challengea

OGROMAN ISKORAK: Zagorski vinari sa svjetskog natjecanja kući donijeli dva srebra i tri bronce

Objavljeno: 13.05.2022. zagorjeinternational

Objavljeni su rezultati sa 38. izdanja International Wine Challengea, najutjecajnijeg i jednog od najstarijih vinskih natjecanja na svijetu. Na ovogodišnjem natjecanju odličan uspjeh ostvarili su vinari s područja Krapinsko – zagorske županije, koji su osvojili dva srebra i tri bronce te su dobili ukupno šest preporuka za svoja vina.
Tako su srebra osvojili Sever Rajnski rizling 2020. godine i Bodren Triptih ledeno vino iz 2009. godine. Bronca je pripala berbi iz 2018. godine, a zaslužio ju je Petrač Bregh, Petrač 999 limited edition iz 2017. te Petrovečki Cabernet sauvignon, ledena berba iz 2009.

Pohvaljeni su i Petrač Karizma 2017. godina, Petrač Bregh rose 2019., Vina Vuglec Sauvignon 2021., Vina Vuglec Baronial 2016., Sever Graševina 2020. i Bodren Traminac ibpb 2017. godina.
Vino osvojeno medaljom IWC-a kuša najmanje osam sudaca prije nego što bude nagrađeno. Sva vina se kušaju na slijepo bez davanja cijena ili podataka o proizvođaču. Vina su grupirana prema vrsti, regiji, postocima alkohola i šećera kako bi se slična vina ocjenjivala zajedno.

Čestitku zagorskim vinarima uputio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar:

– Čestitam svim našim vinarima na iznimnom uspjehu kojeg su ostvarili na ovom prestižnom svjetskom natjecanju! Ovo je najnoviji u nizu sjajnih primjera koji potvrđuju kakav ogroman iskorak su napravili zagorski vinari, koji za svoja vina već dugi niz godina osvajaju nagrade i priznanja na priznatim inozemnim ocjenjivanjima i festivalima, što je u konačnici prepoznalo i nagradilo zahtjevno međunarodno tržište, koje izuzetno cijeni naša vina. Ovakva natjecanja izvrsna su prilika za dodatnu promociju zagorskih vina i Hrvatskog zagorja kao renomirane i atraktivne vinske i turističke destinacije, čemu aktivnu podršku daje i Krapinsko – zagorska županija! Nagrade koje osvajate dokaz su da idemo u dobrom smjeru! Još jednom, primite iskrene čestitke – poručio je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba