Promet i mobilnost, zelena infrastruktura, gospodarenje okolišem samo neke od brojnih tema

U Krapini održane tematske radionice za izradu Strategije razvoja Urbanog područja Krapina

Objavljeno: 12.05.2022. zagorjeinternational

U utorak su u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina održane tri tematske radionice u okviru izrade Strategije razvoja Urbanog područja Krapina za razdoblje 2021. – 2027. godine.  

Spomenuto Urbano područje čine Grad Krapina kao njegovo središte, te općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Nositelj izrade strategije je Grad Krapina, a ona predstavlja temeljni strateški dokument za urbano područje kojim se određuju ciljevi i prioriteti razvoja urbanog područja, definiraju se zajednički smjerovi njegova razvoja, predlažu se zajednički pravci djelovanja te olakšava provedba zajedničkih projekata. Također, strategija je preduvjet za korištenje ITU mehanizma (instrument EU za korištenje europskih strukturnih i investicijskih fondova za provedbu teritorijalnih ulaganja). 

Održane su radionice “Društveni razvoj”, “Urbani okoliš” i infrastruktura” te “Turizam i inovativno gospodarstvo”, a obuhvaćene teme su bile demografsko stanje i trendovi, odgoj i obrazovanje, mogućnosti podizanja istraživačkog i inovacijskog kapaciteta obrazovnih ustanova, razvoj društvene infrastrukture i usluga, razvoj sadržaja i aktivnosti lokalne zajednice, potrebe iz sektora socijalne skrbi i zdravstva, stanje stambenog fonda, održivo upravljanje urbanim prostorom, zelena infrastruktura, gospodarenje okolišem, energetska infrastruktura, komunalna infrastruktura, promet i mobilnost i brojne druge. 

Radionice su uključile dionike iz javnog, privatnog i civilnog sektora s prostornog obuhvata Urbanog područja Krapina, a sve prisutne je tom prilikom pozdravio i zamjenik gradonačelnika Ivica Hršak. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba