Tvrtka AquafilCRO svim svojim zaposlenicima osigurala besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje i sistematske preglede za prevenciju karcinoma

Objavljeno: 12.05.2022. zagorjeinternational

– Nakon što smo početkom godine povećali plaće, odlučili smo napraviti dodatni iskorak i zaposlenicima omogućiti besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Također, kako bismo ih potaknuli na brigu o vlastitom zdravlju, svim zaposlenicima pružit ćemo i priliku besplatnog sistematskog pregleda za prevenciju i rano otkrivanje karcinoma. Zaposlenici su nam na prvom mjestu, stoga je njihovo zdravlje nešto o čemu želimo kontinuirano brinuti. Ovime omogućujemo da svaki naš zaposlenik ima cjelokupnu zdravstvenu skrb u potpunosti na račun tvrtke. U oba ova projekta uložili smo gotovo 300.000 kuna jer smatramo da su radnici naša pokretačka snaga te da je svakodnevno ulaganje u njih ključno – izjavio je direktor tvrtke AquafilCRO, Saša Muminović.

Tvrtka AquafilCRO svojim je zaposlenicima na trošak tvrtke odlučila omogućiti dopunsko zdravstveno osiguranje koje podrazumijeva izdatke za bolničko liječenje, specijalističke preglede i dijagnostiku, brojna pomagala, stomatološku zdravstvenu zaštitu, protetiku te fizikalnu rehabilitaciju. Na taj način zaposlenicima tvrtke AquafilCRO omogućena je lakša i kvalitetnija briga za vlastito zdravlje. S obzirom na rastuće cijene medicinskih usluga i ostalih udara na novčanik građana, ovakav potez tvrtke AquafilCRO zaposlenicima pruža dodatnu sigurnost.

Uz besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje, nakon dugogodišnje suradnje s Poliklinikom Punek, tvrtka je ovaj mjesec ponovno ugovorila i besplatne sistematske preglede s ciljem prevencije i ranog otkrivanja karcinoma. Pregled za žene uključuje specijalistički pregled, papa test i ultrazvuk te ultrazvuk dojki, a za muškarce ultrazvuk gornjeg abdomena i urotrakta. Prema podacima Europskog informacijskog sustava za rak (ECIS), u 2020. godini Hrvatska je imala najviše umrlih od raka godišnje na 100.000 stanovnika u Europi. Točnije, na svakih 100.000 stanovnika, od raka je u 2020. godini umrlo 339 ljudi. Na godišnjoj razini taj broj je nešto veći od 13.000 oboljelih. Liječnici naglašavaju da je u Hrvatskoj situacija ovakva upravo zato što se bolest otkriva u kasnom stadiju. 

– Kao društvo trebali bismo osvijestiti važnost redovitih pregleda i ranog otkrivanja bolesti. Ovakvom inicijativom nadamo se da će AquafilCRO postati primjer i drugim tvrtkama kako bi potaknule zaposlenike na brigu o vlastitom zdravlju i sprječavanju neželjenih posljedica – ističe direktor Muminović.

U siječnju i ožujku ove godine tvrtka AquafilCRO povećala je plaće svojim zaposlenicima premašivši tako prosječnu neto plaću u Krapinsko-zagorskoj županiji, kao i prosječnu neto plaću u prerađivačkoj industriji u Hrvatskoj. Osim toga, kako bi svojim zaposlenicima maksimalno olakšala svakodnevne obaveze, tvrtka redovito isplaćuje prigodne godišnje nagrade, naknade za prijevoz i prehranu, Božićnice i Uskrsnice kao i nagrade za produktivnost.

Tvrtka AquafilCRO upravo je u potrazi za novim zaposlenicima. Naime, tvrtka traži šest novih radnika u proizvodnji, jednog skladištara, mehaničara, električara i elektroničara te inženjera tekstilne tehnologije. Svi zainteresirani prijaviti se mogu putem web stranice https://posao-aqua.com/, a sve dodatne informacije dostupne su na službenoj stranici tvrtke. Prijave se zaprimaju do 22.5.2022.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter