U sklopu Erasmus+ projekta ˝SuperART for inclusion˝

Zlatarski osnovci u Slovačkoj stekli nova znanja, iskustva i usvojili primjere dobre prakse

Objavljeno: 11.05.2022. zagorjeinternational

U OŠ Ante Kovačića u Zlataru nastavljaju se aktivnosti mobilnosti učenika i učitelja u sklopu Erasmus+ projekta ˝SuperART for inclusion˝. Nakon posjeta partnerskoj školi u Portugalu u drugoj polovini ožujka, u prvom tjednu nakon uskrsnih praznika, od 25. do 29. travnja, učenici sedmih i osmih razreda zlatarske škole Marta Brlečić, Melani Miković, Dorijan Matejaš i Sven Posarić, u pratnji učitelja Andrije Kiseljaka, Maje Burek i Matije Vučkovića, boravili su u Slovačkoj.

Domaćin im je bila Piaristická spojená škola sv. Jozefa Kalazanského u gradu Nitri na zapadu Slovačke, udaljenom sat vremena vožnje od glavnoga grada Bratislave. Svakodnevnim aktivnostima kroz likovne, glazbene i plesne radionice, učenici i učitelji iz šest zemalja uključenih u projekt (Finska, Velika Britanija, Španjolska, Portugal, Slovačka i Hrvatska) participirali su u provođenju različitih metoda inkluzije, razmjenjivali su svoja iskustva i primjere dobre prakse. 

Naime, spomenuti je projekt namijenjen inkluzivnom obrazovanju i sve aktivnosti imaju i edukativnu i motivacijsku svrhu. Glavni je cilj poduprijeti uključivanje učenika s posebnim odgojno – obrazovnim potrebama i učenika iz društveno ugroženih skupina u sustav redovitog obrazovanja primjenom inovativnih strategija te metoda i oblika poučavanja i učenja kroz različite vidove umjetnosti. U slobodno vrijeme sudionici mobilnosti razgledali su Nitru, nekoliko dvoraca u Nitranskom kraju te glavni grad Slovačke, Bratislavu. Zlatarskim osnovcima predstoji za tjedan dana odlazak na Erasmus mobilnost u Finsku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba