U opuštenoj atmosferi se razgovaralo i o ozbiljnijim temama

U Međimurskoj županiji je uz piknik “I care piknik” obilježen Dan Europe

Objavljeno: 11.05.2022. zagorjeinternational

Dan Europe, koji se obilježava svake godine 9. svibnja, obilježen je i u Međimurskoj županiji druženjem kojeg su zajedno organizirali Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Međimurska županija. 

U Centru znanja tako je održan piknik pod nazivom “I care piknik“, a u opuštenoj atmosferi, uz crtanje grafita by Dino Cvetinić, dobru glazbu i igre na otvorenom, vodila se i rasprava o velikim temama. Također, razgovaralo se i o stanju u Ukrajini. 

– Želimo ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Mladi su, ali i svi oni koji se tako osjećaju, imali priliku postavljati pitanja, saznati najnovije informacije vezane uz Europsku uniju, podijeliti svoje razmišljanja, ostaviti poruku mira te biti središte i aktivni sudionici kod utvrđivanja prioriteta Europske unije – istaknula je tom prigodom Marija Stanković ispred Informacijskog centra Europe Direct Čakovec.

Europska unija, u kojoj živi gotovo pola milijarde ljudi, danas pruža potporu Ukrajini. Diljem našeg kontinenta se prosvjeduje, a u pomoć toj zemlji se uključila i Međimurska županija slanjem humanitarne pomoći, kao i mnogi Međimurci koji su otvorili vrata svojih domova ljudima koji bježe iz Ukrajine.

Obilježavanje Dana Europe u Međimurskoj županiji nastavilo se i danas kada je u zgradi ‘Scheier’ u Čakovcu održan pub kviz gdje su se članovi fakultativne grupe Europsko građansko društvo u suradnji s ‘EUROPE DIRECT’ Čakovec okušali u znanju o umjetnosti, glazbi, ali i poznavanju europskih zastava. 

Također, 12. svibnja će se u 11:00 sati u zgradi ‘Scheier’ održati 18. finale natjecanja EU-KVIZ-a za učenike sedmih razreda osnovnih škola, a cilj EU-KVIZ-a je motivacija mladih na učenje, istraživanje, objektivno razmišljanje i uklanjanje predrasuda o Europskoj uniji. Ujedno, to im je i prilika da pokažu svoje znanje o europskim integracijama, poznavanju osnovnih zemljopisnih i povijesnih činjenica vezanih uz države članice Europske unije te odnosu Republike Hrvatske i EU.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba