Nakon prošlotjedne odgode zbog lošeg vremena

“Sajam pri Starome gradu u Konjščini” ove se subote vraća po 13. puta

Objavljeno: 11.05.2022. zagorjeinternational

Ove subote u Konjščinu se po 13. puta vraća “Sajam pri Starome gradu u Konjščini” u organizaciji Udruge grofovije Konjski i Općine Konjščina. 

U 10 sati očekuje se dolazak udruga i postavljanje tabora, a u 11 sati slijedi streličarski turnir. Službeni početak sajma najavljen je u 14 sati kada će biti predstavljanje udruga i nastup KUD-a, a sajam će otvoriti načelnica Konjščine Anita Krok uz nastup kuburaša. U 15 sati zakazani su plesovi Udruge grofovije Konjski, a nakon toga slijedi prezentacija starinskog selskog načina života “Kak se negda pri nam delale”.

U 15.30 sati će udruga Vitezovi zlatnog kaleža imati svoj nastup, a u 16 sati nastupit će KUD Galiarda Celje. U isto će vrijeme biti održana i radionica “Škola mačevanja za djecu”. Program će se nastaviti prikazom kulture življenja u srednjem vijeku i viktorijanskom dobu, a to će okupljenima pokazati Grofovska svita iz Zaprešića u 16.30. u 17 sati slijedi demonstracija vojne opreme i prikaz ratnika iz srednjeg vijeka, potom radionica trbušnog plesa, predstavljanje kaligrafije, igranje društvenih igara te scenski prikaz Vitezova Zelingradskih. Od 17.30 do 20 sati nastupit će razni KUD-ovi i udruge s brojnim plesovima i scenskim prikazima, a u 20.30 slijedi završnica, odnosno, “Bitka”. Zabava će se nastaviti uz dobru glazbu i bogatu gastronomsku ponudu. 

Sajam će svojim pokroviteljstvom podržati i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba