LOBOR: Udruga “Zagorje moje” održava radionice zagorske tradicijske glazbe

Načelnica Jembrih: Našu kulturu moramo njegovati i prenositi na mlade kako ne bi bila zaboravljena

Objavljeno: 11.05.2022. zagorjeinternational

Općina Lobor može se pohvaliti velikim brojem aktivnih udruga, a jedna od njih je i Udruga za promociju i očuvanje zagorske tradicijske glazbe “Zagorje moje” koja čuva i promovira kulturu i baštinu loborskog kraja. 

Udruga u sklopu svog djelovanja provodi radionice kojima želi očuvati zagorsku tradicijsku glazbu i prenijeti ju na mlađe generacije, pa je tako ovih dana u Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša Lobor održala treću po redu. Učenici i njihovi profesori imali su priliku čuti zvukove polke i valcera i naučiti više o ovoj vrsti glazbe, a pridružili su im se i članovi KUD-a Lobor koji su prikazali tradicionalne plesove.

Načelnica Ljubica Jembrih istaknula je zadovoljstvo što loborske udruge rade na čuvanju tradicije i baštine čitavog ovog kraja. 

– Čestitam našim udrugama koje su istinski promotori čitavog našeg kraja, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Naša se općina zaista može pohvaliti bogatom tradicijom i kulturnom baštinom i time se moramo ponositi, njegovati ju, čuvati i prenositi na mlađe generacije kako naša povijest ne bi bila zaboravljena – poručila je Jembrih.

Okupljene su posebno razveselili polaznici loborske Glazbene škole koji su zasvirali zajedno s grupom ‘Štimung’.

– Na ovaj način udruga želi približiti zagorsku muziku učenicima osnovnih škola što je izuzetno važno jer s pogledom u svjetliju, kvalitetniju i bolju budućnost ne smijemo zaboraviti ni našu prošlost, kulturu i baštinu po kojoj smo prepoznati diljem Hrvatske, ali i šire – zaključila je načelnica zahvalivši organizatoru ove vrijedne radionice i svim sudionicima, a posebno onim najmlađima koji su se u nju uključili.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba