KREĆU U ŠTRAJK: Od ponedjeljka više od 400 vozača, sestara i tehničara sanitetskog prijevoza tražit će izjednačavanje koeficijenata

PRESTANITE NAS OBMANJIVATI: Mi smo građanima koji su ovisni o nama jedina mogućnost da dođu do bolnica – ako vam nismo bitni mi, onda nisu ni oni

Objavljeno: 11.05.2022. zagorjeinternational

Vozači saniteta te medicinske sestre i tehničari u sanitetskom prijevozu danas su najavili da će od ponedjeljka, krenuti u štrajk, koji će trajati sve dok im se ne ispune zahtjevi za izjednačavanjem koeficijenata, piše Index.hr.  Sudjelovat će više od 400 vozača, sestara i tehničara.

Predsjednik sindikata istaknuo je da već godinama ukazuju na taj problem te da od Ministarstva zdravstva uvijek dobivaju odgovor da čekaju.

-Kad smo lani najavili štrajk, zamolili su nas da ne idemo u štrajk jer je srpanj i turistička sezona i rekli smo ok, strpjet ćemo se. Čekali smo mjesecima i ništa se nije dogodilo. Cijelo vrijeme nas lažu. Uvijek ista priča, problem se samo odgađa. Našem strpljenju je došao kraj. Odlučili smo da idemo u štrajk 16. svibnja u jutarnjim satima. Štrajk će obuhvatiti osam županija u kojima su domovi zdravlja i sedam županija u kojima je sanitet pod Zavodom za hitnu medicinu – kazao je.

Predsjednik sindikata uputio je i poruku ministru Berošu.

-Gospodine Beroš, probudite se. Prestanite obmanjivati i nas i javnost. Niste napravili ništa, jedino što ste radili je što ste nas obmanjivali. Ako vam nisu bitni vozači saniteta, onda vam nisu ni bitni hrvatski građani koji su ovisni o sanitetskom prijevozu, mi smo im jedina mogućnost da dođu do bolnica- poručio je, pa zaključio:

-Radije ćemo izginuti za svoja prava nego slušati vaše spinove i obmane da se na tome radi jer se ništa ne radi. Za svu odgovornost štetu snose oni koji su neradom skrivili ovu situaciju – rekao je, dodavši da će obaviti sve hitne, onkološke i hematološke prijevoze te prevesti sve one pacijente koji moraju na operaciju, ali da neki sigurno neće moći dobiti uslugu prijevoza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba