U organizaciji VZG Zaboka

Kod doma DVD-a Pavlovec održan susret i natjecanje veterana – najuspješnija bila ekipa DVD-a Špičkovina, Branko Hrastinski (84) iz DVD-a Gubaševo najstariji sudionik

Objavljeno: 11.05.2022. zagorjeinternational

Kod vatrogasnog doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pavlovec, u organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Zaboka, u nedjelju se, povodom Dana vatrogastva, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije COVID – a, održao susret i natjecanje vatrogasnih veterana.

Natjecali su se vatrogasci iz osam vatrogasnih društava – DVD-a Špičkovina,  DVD Zabok, DVD-a Gubaševo, DVD-a Pavlovec, DVD-a Oroslavje, DVD-a Prišlin-Hum te GZ Puconci-e  te PGD-a Lemerje iz Slovenije. Prvo mjesto osvojila je ekipa veterana DVD-a Špičkovina, drugo ekipa veterana DVD-a Oroslavje, a treće GZ Puconci.

– Najstariji član veterana dolazi nam iz DVD-a Gubaševo, Branko Hrastinski koji ima 84. godine. Nagradu za fireplay osvojila je ekipa PGD Lemerje. Nakon natjecanja slijedila je mala zakuska i druženje u organizaciji domaćina DVD-a Pavlovec. Zahvaljujemo se na trudu i organizaciji vatrogasnom društvu DVD-a Pavlovec – rekli su iz VZG Zabok.

Prije otvaranja susreta i natjecanja, Gradski puhački orkestar Zabok je odsvirao nekoliko koračnica, a zatim je nakon postrojavanja, okupljene vatrogasce pozdravio zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek.

-Radostan sam što imam s vama prigodu podijeliti radost ovog dana, a svaki vaš uspjeh je radost i veselje, kako za vas osobno, tako i sviju nas. Prigoda je to da vam se zahvalim na svom uloženom trudu tijekom svog vatrogasnog staža – istaknuo je gradonačelnik.

U ime domaćina VZG Zabok  veteranima je dobrodošlicu poželio zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Zabok Ivica Petriček, a u igrama su sudili vatrogasni suci Željko Tršinski i Tihomir Sinković.

Svečanost zatvaranja i središnji događaj dana bilo je proglašenje najboljih postrojbi te podjela zasluženih odličja i priznanja svima koji su sudjelovali i bili dio ove sportske priče koja već pomalo postaje i tradicionalni dio svibnja – mjeseca zaštite od požara u gradu Zaboku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba