DUBROVNIK: Zgrozili gradsku vlast, oni im uzvratili da su licemjeri

Na otvorenju gej bara prepjevali hit grupe Denis & Denis u “Herpes tvoga utora”

Objavljeno: 10.05.2022. zagorjeinternational

Protekle je subote u Dubrovniku otvoren prvi gej bar ˝Milk˝ kojem su prisustvovale brojni poznati, a ono što je vruća tema jest nastup queer umjetničkog kolektiva ˝House of Flamingo˝ koji je kod dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića i Mostovog gradskog vijećnika Mare Kristića koji su ga nazvali neprimjerenim, nekorektnim i vulgarnim.
Najviše pažnje privukla je izvedba pjesme ˝Herpes˝ tvoga utora čiji stihovi glase:

– Dragi Oče, sada slijedi pokora: ou ou jeijeeej sada pušim ku*** tvoj, malo sperma, malo znoj. Ako želiš, bit ću ja, herpes tvoga utora – stihovi su pjesme ˝Herpes˝ koje je kolektiv izveo, a Franković, koji je također bio na otvorenju jučer je poručio:

– Bio sam pola sata, četrdesetak minuta, koliko je trajao sam čin otvaranja i tu je bilo sve kulturno i bez ekscesa. Nažalost, sutradan sam dobio niz videozapisa i primjedaba, a vezano za performans na ulici. Potpuno neprimjereno, nekorektno, nekulturno za jedan grad kao što je Dubrovnik. Zasjenili su jednu priču koja je bila u redu – jednim lošim činom. Unutar svog prostora mogu raditi što hoće, ali na javnoj površini to ne mogu raditi. Radi se o vulgarnom činu koji je derogirao ono što je veliki broj naših sugrađana pozdravio kao pozitivnu stvar. Podsjetit ću da u našem gradu najmanje tri desetljeća postoji i gay plaža na Lokrumu i nikome to ne smeta niti se to ističe. Mi smo jedan tolerantan, prije svega grad kulture – rekao je Franković, nakon čega su se oglasili članovi ˝House of Flamingo˝.

– Kao da hrvatska glazbena scena već nije iznjedrila niz rock glazbenika, od kojih neki redovito na svojim koncertima koji uključuju i nastupe na javnim površinama, ne koriste iste izraze. Sporna je pjesma već nekoliko puta izvedena u Zagrebu na javnim površinama, bez ikakvog sablažnjavanja publike, a u kojoj su znali nazočiti predstavnici lokalnih gradskih vlasti koji se nikada nisu ograđivali od naše slobode izražavanja – poručio je kolektiv.

Inače, otvorenje prvog gej bar u Dubrovniku popratio je i nastup violončelistice Ane Rucner, a poseban performans izveo je i kulturni djelatnik Andrija Seifried odjeven u Mani Gotovac koji je izrezao tortu i nasmijao publiku, piše Index.

Video pogledajte OVDJE.


Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba