Udruga slijepih Međimurske županije potiče društveno poduzetništvo

“Slabovidnost ne smije biti nedostatak, a prilike moraju biti jednake za sve”

Objavljeno: 09.05.2022. zagorjeinternational

Udruga slijepih Međimurske županije u petak je održala početnu konferenciju projekta “Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe” koji je osmišljen kao prilika za razvoj i unapređenje društvenog poduzetništva na području grada Čakovca i Međimurske županije.

Preko 600.000 kuna

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”, ukupne vrijednosti više od 600.000 kuna. Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci, a ciljevi su stjecanje stručnih i poslovnih vještina zaposlenika te članova Udruge, podupiranje postojećih društvenih poduzetnika poticanjem ravnoteže između društvenih i ekonomskih ciljeva poslovanja, kao i povećanje vidljivost društvenog poduzetništva putem informiranja javnosti.

Predstavljanju projekta prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije Marija Ciglar i predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić.

Voditeljica projekta Ivana Mikac objasnila je kako su ciljevi projekta razvoj društvenog poduzetništva na području grada Čakovca i Međimurske županije, te naglasila kako je to prilika da se nezaposlene slijepe osobe uključe u društvo. 

Okupljenima se obratio i župan Posavec koji je dao podršku ovom projektu te naglasio kako je veliki korak otvaranje ovakve vrste društvenog poduzetništva, ali i pohvalio angažman jedne od najaktivnijih i najkvalitetnijih udruga slijepih u Hrvatskoj. 

– Slabovidnost ne smije biti nedostatak, a prilike moraju biti jednake za sve, kao i mogućnosti koje se trebaju iskoristiti – poručio je župan i Udruzi poželio puno rada i angažmana koji će ih obogatiti, ali i motivirati da se i dalje uključuju u aktivnosti koje provodi Udruga.

Predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić, pohvalio je Međimursku županiju koja kontinuirano prati i potpomaže u radu Udruge slijepih Međimurske županije. 

Iskrene čestitke

– Svako postignuće i svaka suptilna integracija i uključivanje u društvo koje ima smisla, mene čini veselim i manje slijepim – poručio je.

Okupljenima su se obratili i gradonačelnica Cividini te gradonačelnik Srpak koji su Udruzi čestitali na svim projektima koje uspješno provode te istaknuli kako su uvjereni da će i ovaj projekt biti uspješno realiziran.

Inače, u sklopu projekta, 7. svibnja je s radom započeo i salon za masažu “Lumbago” čiji osnivač, Udruga slijepih Međimurske županije, omogućuje zapošljavanje slijepih osoba, a Udruga će za petero svojih članova osigurati izobrazbu za wellness terapeute, medicinske terapeute i aromaterapeute. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba