Održana završnica Mediteranskog prvenstva u bowlingu

Oroslavčanin Roko Knezić na korak do medalje, Hrvatska reprezentacija sedma u ekipnom natjecanju

Objavljeno: 09.05.2022. zagorjeinternational

U nedjelju je u Ateni završilo Mediteransko prvenstvo u bowlingu na kojem je sudjelovalo 15 država Mediterana, a među njima i hrvatska bowling reprezentacija koja je nastupala u sastavu Roko Knezić, Željko Barunčić, Vivian Banjac i Ivana Krajačić. 

Zadnjeg dana natjecanja održao se ‘Masters’ u kojem su sudjelovala osmorica najboljih u zbroju svih rezultata na prvenstvu, a nakon sedam godina pauze i Hrvatska je imala predstavnika na ‘Mastersu’. Uspjelo je to Oroslavčanu Roku Kneziću i to u zadnjoj igri kada je srušio 276 čunjeva od 300. 

Kako je u skupinu od osam najboljih igrača prvenstva ušao s osme pozicije, u četvrtfinalu je igrao s prvoplasiranim francuskim igračem Kenyem Billautom, najuspješnijim igračem prvenstva, a igralo se na dvije dobivene igre. Francuz je već u prvoj igri srušio maksimalnih 300 čunjeva dok je Roko srušio 231. U drugoj igri Francuz je srušio 244, a Roko 187 čunjeva. Keny Billaut je prošao u polufinale, a Roko je tako ostao na korak do medalje.

Knezić je uspješno završio Mediteransko prvenstvo i bio je najuspješniji hrvatski natjecatelj. Osvojio je peto mjesto pojedinačno, u muškim parovima sa Željkom Barunčićem osvojeno je sedmo mjesto, u mix parovima Roko je igrao s Vivian Banjac i bili su 15., dok je u ekipnom natjecanju Hrvatska reprezentacija zauzela sedmo mjesto.

Roko Knezić je na ‘All event’ listi zauzeo osmo mjesto, dok je prošle godine na Mediteranskom prvenstvu u Parizu na All event listi bio 19.

Sljedeće godine Prvenstvo Mediterana održat će se u Egiptu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba