Rezultati pojačanog nadzora u prometu - utvrđeno 117 prometnih prekršaja

Kroz Tugonicu, gdje je ograničenje 50, motorom divljao 163 km/h, rekorder vikenda ‘napuhao’ 2,84

Objavljeno: 09.05.2022. zagorjeinternational

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska proveden je pojačan nadzor u prometu usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje, ali i svih ostalih prometnih prekršaja.

Ukupno je utvrđeno 117 prometnih prekršaja, od kojih 39 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 31 ostali prekršaj u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu, oko 23.30 sati u Risvici, kod 38-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim vozilom s 2,84 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, u Tugonici, gdje je mjernim uređajem utvrđena je brzina kretanja motocikla u naseljenom mjestu od 163 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba