Do 10.000 kuna po korisniku

Grad Pregrada dodjeljuje bespovratna financijska sredstva za poljoprivrednike

Objavljeno: 09.05.2022. zagorjeinternational

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za mjere Programa potpore poljoprivredi na području grada za ovu godinu.

Korisnici sredstava su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva, koja imaju proizvodne kapacitete na području grada i bez nepodmirenih obveza prema Gradu.

Potporu može koristiti samo jedan član poljoprivrednog gospodarstva, a visina potpore koja se ukupno može dodijeliti po korisniku, iznosi najviše do 10.000 kuna.

Mjere u kojima korisnici mogu ostvariti potpore su: podizanje višegodišnjih nasada, razvoj pčelarstva (subvencioniranje nabave sadnica za podizanje višegodišnjih nasada medonosnog bilja i potpora za držanje pčelinjih zajednica), kupnja opreme, razvoj stočarstva ( subvencioniranje umjetnog osjemenjivanja krava plotkinja i krmača/nazimica, subvencioniranje nabave rasplodnog stada u govedarstvu, subvencioniranje nabave rasplodnog stada u svinjogojstvu i subvencioniranje nabave rasplodnog stada u ovčarstvu i kozarstvu), razvoj peradarstva, potpore za promotivne mjere u korist poljoprivrednih proizvoda ( troškove promocije i plasmana proizvoda te troškove usluge izrade projektne dokumentacije i poslovnih planova).

Zahtjevi se podnose u zatvorenim omotnicama za mjeru subvencioniranje umjetnog osjemenjivanja krava plotkinja i krmača/nazimica te za troškove promocije i plasmana proizvoda i troškove usluge izrade projektne dokumentacije i poslovnih planova do 30. studenoga, a za ostale mjere do 3. lipnja, neposredno u pisarnici Grada Pregrade, do 15 sati ili preporučenom pošiljkom (s naznakom datuma i vremena zaprimanja u poštanskom uredu na omotnici) na adresu: Josipa Karla Tuškana br. 2, Grad Pregrada, 49218 Pregrada, s naznakom “Program potpore poljoprivredi – Mjera (obavezno navesti mjeru za koju se zahtjev podnosi) – ne otvarati“.

Sve informacije o javnom pozivu dostupne su na web stranici Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba