KZŽ dodijelila 638.000 kuna za 60 udruga

˝Tamo gdje društvo nema dosta senzibilnosti za određene stvari, tu se pojavljujete vi koji kroz projekte i programe popunjavate rupe u sustavu˝

Objavljeno: 09.05.2022. zagorjeinternational

U Poslovno – tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini je u ponedjeljak, 9. svibnja 2022. godine, održana dodjela ugovora predstavnicima udruga koje su ostvarile pravo na županijsko financiranje kroz natječaj za prijavu programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva.

Ugovore ukupne vrijednosti 638.000 kuna su predstavnicima udruga uručili župan Željko Kolar i zamjenica župana Jasna Petek.

– Tamo gdje društvo nema dosta senzibilnosti za određene stvari, tu se pojavljujete vi – udruge. Nema takvog sustava koji može pokriti sve. Zato vi u svojim sredinama prepoznajete probleme i kroz udrugu plasirate projekte i programe koji popunjavaju rupe koje su u sustavu. Također i nama skrećete pozornost na određene stvari koje nisu dobro zakonski regulirane ili dobro ne funkcioniraju ili im se ne posvećuje dovoljno pažnje – istaknuo je župan Kolar te istaknuo da se u zapadnim zemljama već tradicionalno smatra da je država uspješna i razvijena onoliko koliko je uspješno i razvijeno civilno društvo.

Pravo na županijsko sufinanciranje programa i projekata je kroz ovaj natječaj ostvarilo 60 udruga.

– U Krapinsko – zagorskoj županiji ukupno djeluje 1.212 udruga. Županija godišnje ukupno izdvaja oko 5,5 do 6 milijuna kuna za udruge i njihov rad. Što se tiče ovog natječaja, ukupnu je u proračunu osigurano 600 tisuća kuna. Predviđen je iznos do stopostotnog financiranja projekata i programa. Jedan od važnih uvjeta bio je da program ima regionalni karakter. Pristigle su 64 prijave, no 4 nisu udovoljile administrativnim uvjetima – rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Predsjednik Zajednice klubova liječenih alkoholičara Krapinsko-zagorske županije Svetislav Joka zahvalio se u ime prisutnih predstavnika udruga te istaknuo važnost ovih sredstava za provođenje projektnih aktivnosti Zajednice. ž

– Problem mentalnog zdravlja jako je zastupljen problem osobito zbog pandemije koronavirusa, potresa i ratnih zbivanja i ova sredstva će nama zasigurno pomoći u ostvarenju svih naših projektnih aktivnosti s obzirom da je resocijalizacija ovisnika isto jedan velik problem s kojim se svaka zajednica mora suočiti – kazao je predsjednik Zajednice klubova liječenih alkoholičara Krapinsko-zagorske županije.

Popis udruga koje su ostvarile pravo na županijsku potporu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba