Zabočka tvrtka NETEtko – već 12 godina prvi izbor u Zagorju pri projektiranju i instalaciji fotonaponskih sustava, zapošljava:

“Svi s bilo kakvim iskustvom na montaži nama su interesantni, i to dugoročno – posao nije kompliciran, brzo se nauči i dobro je plaćen”

Objavljeno: 08.05.2022. Alen Brodar

Zabočka tvrtka NETeko, koja se već punih 12 godina vrlo uspješno bavi projektiranjem i montažom solarnih elektrana zapošljava nove radnike – instalatere fotonaponskih sustava. Što točno traže i kakav je posao, pojasnio je direktor tvrtke Ratko Tuđa.

Hale i kuće

– Načelno, svi radnici koji su radili na bilo kakvim montažama, nama su prihvatljivi – knauferi, monteri u metalnim konstrukcijama, odnosno građevini, dakle svi koji se znaju prilagoditi nekakvom montažnom poslu na terenu. Ima mnogo stvari za koje ne treba nužno biti elektro struke, jer, što se električara tiče, njima ne oskudijevamo. Nama više trebaju operativci na montaži – objašnjava Tuđa, dodajući da se  pretežno fotonaponski sustavi montiraju na poduzetničkim halama, no ima i obiteljskih kuća, a to su manji projekti koji se načelno obave u jednom danu.

– Posao nije kompliciran, brzo se nauči, nije zahtjevan, svatko ga može svladati jer imamo već uhodan tim uz koji se brzo svlada, a smatramo da je i dobro plaćen. Svi naši zaposlenici kod nas su dugo i zadovoljni su, nikada nitko nije otišao dalje. Prema tome, možemo osigurati dobre uvjete i zanima nas dugoročna suradnja, odnosno, kad se netko nauči poslu, da onda ovdje i ostane raditi – pojašnjava Tuđa.

Radno vrijeme je od 7 do 15 sati, a radi se po potrebi i sat-dva duže, ovisno o terenu, no svi prekovremeni su plaćeni, kao i gablec i prijevoz do posla.

– Ne radi se samo na području Krapinsko – zagorske županije, idemo po potrebi po čitavoj Hrvatskoj, no to su rjeđi tereni, većinom se radi u okolici Zaboka, Zagreba, općenito po Zagorju, tu sada imamo mnogo posla – kaže Tuđa, dodajući da količina posla i dalje raste.

Zagorski bazen

– Zanimaju nas prvenstveno domaći ljudi, dakle iz zagorskog bazena, jer su nam se oni pokazali najboljima, a voljeli bismo zaposliti dva do tri radnika. Trenutno nas je osmero, a da nas je deset do 11 bi bilo taman. Mi smo se prije godinu dana preselili u novi prostor u Zaboku, tu imamo skladište, radionu, urede i prije svega, ugodnu atmosferu za rad, što svakako doprinosi i uspješnosti pri realizaciji projekata – zaključuje Tuđa.  

Sjedište tvrtke je na zabočkoj adresi Prilaz Ivana Vrančića 2, a kontakt broje je 098/306-662 te e-mail: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba