Ovog utorka u krapinskoj Festivalskoj dvorani dječja predstava “Ružno pače“ Kazališne družine “Ivana Brlić Mažuranić“

REDATELJICA SRNEC HAMER: Priča je to o spoznaji da smo različiti, ali i da se neprekidno mijenjamo, rastemo i sazrijevamo

Objavljeno: 08.05.2022. zagorjeinternational

U krapinskoj Festivalskoj dvorani ovog će utorka, s početkom u 9.30 sati, igrati predstava za djecu “Ružno pače“ Kazališne družine “Ivana Brlić Mažuranić“.

Predstavu organizira Pučko otvoreno učilište Krapina, a predviđena je za djecu stariju od pet godina. Traje 40 minuta, a cijena ulaznice je 30 kuna.

Redateljica predstave je Iva Srnec Hamer koja kaže da je “Ružno pače“ prije svega predstava o prihvaćanju sebe i drugih.

-Ne o bezuvjetnom prihvaćanju, nego o spoznaji da smo različiti, ali da se i neprekidno mijenjamo, rastemo i sazrijevamo. Kroz druge, upoznajemo sebe. Tako je i priča o ružnom pačetu priča o izazovima koje moraš proći kako bi sazrio i bolje upoznao sebe. Priču pričaju dva glumca koji kreiraju svijet u kojem živi dječak sa svojom bakom. Baka je vješta u kreiranju lutkica od svakodnevnih predmeta i drva te je tu ljubav prenijela i na svoga unuka. U bakinoj radionici nastaju svakojaki likovi pomoću kojih će svome unuku i publici ispričati priču o jednom pačetu koje je mislilo da je ružno – kazala je Srnec Hamer, dodavši da je predstava priča o vršnjačkom nasilju s ciljem podizanja samopouzdanja kod zlostavljanog djeteta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba