Pripadnici Vatrogasne zajednice Marije Bistrice održali redovnu skupštinu i obilježili blagdan sv. Florijana

RADNA 2021.: Devet intervencija, vježba, osposobljavanja, dislokacija, natjecanja, saniranje štete od potresa, hodočašće…

Objavljeno: 08.05.2022. zagorjeinternational

U Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici u subotu je održana redovna skupština Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica, u sklopu koje, uz središnje društvo, DVD Marija Bistrica, djeluju i društva Tugonica – Podgrađe, Selnica i Laz, javlja Radio Marija Bistrica. Kroz spomenuta društva trenutno djeluje 459 članova, od čega čak 152 pripadnika djece i mladeži.

FOTO: RMB

– U prošloj je godini zabilježeno ukupno devet vatrogasnih pojedinačnih intervencija – tri požara šume, četiri požara na stambenim objektima i dvije tehničke intervencije. U sklopu Manifestacije “Ljeto u Mariji Bistrici”, održana je združena vatrogasna vježba na području Selnice, održano je i nekoliko osposobljavanja, a za sva društva preko zajednice nabavljena je i oprema u vrijednosti 40-ak tisuća kuna. Ekipe mladeži i muške i ženske DVD-a Tugonica – Podgrađe, koje su se plasirale na državno natjecanje, koje će biti održano 4. lipnja ove godine, marljivo vježbaju. I prošle godine odrađena je dislokacija u Zatonu, nositelj koje je DVD Tugonica – Podgrađe. Ukupno je u osam smjena bilo angažirano devet članova VZO Marija Bistrica. Dio članova sudjelovao je i u sanaciji potresom pogođenih područja u Sisačko – moslavačkoj županiji. I u prošloj godini nastavljena je suradnja sa Svetištem Majke Božje Bistričke i Općinom Marija Bistrica, kroz niz događanja, dežurstava, a održano je i vatrogasno hodočašće u Mariju Bistricu – nabrojeno je u izvješću. Skupštinu su pozdravili načelnik Marije Bistrice Josip Milički i zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić. 

FOTO: RMB

Vatrogasci vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica u subotu su obilježili i blagdan sv. Florijana, koji se slavi 4. svibnja, tradicionalnom misom u kapeli u Prasvetištu na Vinskom Vrhu. Okupili su se kod Vatrogasnog doma u Mariji Bistrici i pješačili na Vinski Vrh, gdje je misu u tamošnjoj kapeli predvodio rektor Svetišta Majke Božje Bistričke, preč. Domagoj Matošević. Vatrogascima se u obilježavanju njihovog zaštitnika pridružio i načelnik Marije Bistrice Josip Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba