Još uvijek nije kasno za prijavu i sudjelovanje

Iako se projekt bliži kraju, starijim mještanima Radoboja i dalje omogućeno niz raznovrsnih aktivnosti u sklopu projekta “Aktivni i nakon 65-e”!

Objavljeno: 08.05.2022. zagorjeinternational

U Radoboju se još od sredine 2020. godine provodi projekt “Aktivni i nakon 65-e!” s ciljem organiziranja dnevnih aktivnosti za osobe starije od 65 godina koje su prilagođene njihovim potrebama i interesima. Aktivnosti u kojima korisnici sudjeluju uključuju raznovrsne kreativne edukacije te kulturno-zabavne i sportsko-rekreativne aktivnosti, uz puno druženja i aktivnog sudjelovanja u lokalnoj zajednici.

Adekvatan prostor

Za potrebe korisnika koji sudjeluju u aktivnostima i radionicama, opremio se i prikladan prostor u zgradi DVD-a Radoboj, gdje korisnici mogu boraviti ili rekreativno vježbati, a osigurane su im i besplatne usluge sportsko-rekreativne radionice, fizioterapeuta, frizera, besplatnog mjerenja krvnog tlaka i šećera. Uz do, provode se i kreativne kulinarske, keramičke, informatičke i edukativne radionice, te kulinarsko druženje u prirodi, a o tijeku svih aktivnosti korisnici su obaviješteni putem mjesečnog rasporeda. Sudjelovanjem u radionicama, edukacijama i ostalim aktivnostima potiče se razvijanje socijalnih i kreativnih vještina, a uz to će naučiti niz novih stvari i osjećat će se potrebnima i korisnima. 

Također, organiziraju se i edukativna predavanja za polaznike aktivnosti i njihove članove obitelji s ciljem pružanja usluga članovima obitelji koji skrbe o ovisnom članu obitelji. Predviđena je provedba četiri edukativne radionice za korisnike i članove njihovih obitelji. Zadnja se radionica u ciklusu navedenih aktivnosti važnih za kvalitetno provođenje treće dobi održala 27. travnja u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Krapina i Policijskom upravom krapinsko – zagorske županije, a radi se o edukativnom predavanju “Sigurno u zlatnim godinama“. 

Doista raznolik program aktivnosti

Među brojnim radionicama, održale su se i one kuharske na kojima se pripremalo i peklo mnoštvo zanimljivih i ukusnih specijaliteta. Također, korisnici projektnih aktivnosti imali su priliku podijeliti svoje kreativne vještine i umijeće izrade rukotvorina s mlađim generacijama, učenicima Osnovne škole Side Košutić Radoboj. 

Dodatna aktivnost dostupna korisnicima za njihovu zabavu je i odlazak na filmske projekcije te na ovogodišnji Glumački festival u Krapini. Tako su 30. travnja korisnici imali prilike gledati predstavu “Škrtac”, a 7. svibnja su imali prilike uživati u izvedbi predstave “Tko pjeva zlo ne misli”. 

Za očuvanje zdravlja korisnika provode se i sportsko-rekreativne aktivnosti koje će se u svibnju održavati do tri puta tjedno, a u planu je i organizacija preostale dvije, od ukupno šest ekskurzija. Još jedna od pogodnosti je i ta što je svim zainteresiranim mještanima starijima od 65 godina dostupna i usluga kupanja u Vodenom parku “Aquae Vivae” u Krapinskim Toplicama s uključenim prijevozom, a provodit će se od svibnja, pa do završetka svih projektnih aktivnosti, dva puta tjedno.

Prijavite se

Projekt će završiti 21. srpnja, a svi mještani općine Radoboj stariji od 65 godina koji se još nisu uključili, još uvijek stignu postati dio aktivne, velike i srdačne skupine polaznika aktivnosti projekta “Aktivni i nakon 65-e!“. Radionice se održavaju u prostoru DVD-a Radoboj, a za korištenje dostupnih usluga i predbilježbu na radionice svi zainteresirani se mogu obratiti na broj 099/346-9009. Ostale informacije o projektu dostupne su na internetskoj stranici Općine Radoboj i na društvenim mrežama.

Inače, projekt se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” u iznosu od 1.476.024 kuna, a uz Općinu Radoboj kao nositelja, u realizaciju aktivnosti uključeni su i partneri Centar za socijalnu skrb Krapina, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina i Muzej Radboa. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba