DJECA DJECI: Za pomoć raseljenoj djeci iz Ukrajine

”Mali i veliki knjižničari i knjižničarke” Osnovne škole Oroslavje pokrenuli humanitarnu akciju

Objavljeno: 07.05.2022. zagorjeinternational

Grupa ”Mali i veliki knjižničari i knjižničarke” Osnovne škole Oroslavje, uz podršku učiteljice Valentine Mokrovčak pokrenuli su, unutar škole, humanitarnu akciju ”Djeca djeci” za pomoć raseljenoj djeci iz Ukrajine. U humanitarnoj akciji prikupljao se školski pribor, društvene igre i slično, a akciju su podržala i ostala djeca, učitelji i roditelji.

Nakon dvotjednog trajanja humanitarne akcije, predstavnice grupe humanitaraca OŠ Oroslavje zajedno s učiteljicom Valentinom, predale su donacije školskog pribora, igračaka, edukativnih igrara, sportskih rekvizita i slikovnica u Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica. Također, predstavnice inicijatora humanitarne akcije posjetile su jednu raseljenu obitelj s djecom kako bi im osobno predale donaciju i zaželjele dobrodošlicu te iskazale solidarnost u ovim teškim vremenima. Ostale donacije biti će raspodjeljenje raseljenoj djeci iz Ukrajine na području djelovanja GDCK Donja Stubica ( Donja Stubica, Oroslavje, Marija Bistrica, Gornja Stubica i Stubičke Toplice).

GDCK Donja Stubica zahvaljuje na donacijama u ime raseljenih obitelji iz Ukrajine, a posebno smo ponosni na mlade koji su pokrenuli i realizirali ovu hvalevrijednu akciju.
”Dobro se dobrim vraća!”

Spomenut ćemo da na području djelovanja GDCK Donja Stubica trenutno boravi 36 raseljenih osoba iz Ukrajine kojima se kontinuirano, od početka ukrajinske krize osiguravaju usluge Službe traženja, humanitarna pomoć i psihosocijalna podrška.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba