Održano predavanje u sklopu projekta ˝Bez promila“

˝Mladi vozači, nemojte vi ili vaši putnici, za koje ste kao vozač odgovorni, biti samo jedan broj u toj ‘crnoj’ statistici˝

Objavljeno: 07.05.2022. zagorjeinternational

U četvrtak je održano je predavanje u sklopu projekta ˝Bez promila“ kojeg provodi Policijska uprava krapinsko – zagorska u suradnji s Mrežom udruga Zagor, a predavanje je održano u Srednjoj školi Krapina.

Tijekom predavanja predstavnici, policijski službenici Policijske uprave Krapinsko-zagorske prezentirali su učenicima opasnosti koje se kriju u prometu, a posebice utjecaj alkohola i droga na sposobnost vozača/ica. Istaknuli su i ostale najčešće greške koje čine sudionici u prometu, a koje dovode do prometnih nesreća i težih stradavanja kao i ostale važne informacije za odgovorno i sigurno sudjelovanje u prometu.

Projekt je sufinanciran kroz provedbu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa pri Ministarstvu unutarnjih poslova, a usmjeren je na smanjenje broja prometnih nesreća i podizanje svijesti o stravičnim posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu, posebice mladih vozača.

Cilj je mlade, buduće vozače upoznati i upozoriti na realne i potencijalne opasnosti u cestovnom prometu u slučajevima kada se konzumiraju alkoholna pića ili droge te ih potaknuti na odgovorno ponašanje u prometu, kako bi svaki mladi vozač pojedinačno svojim primjerom i svojim odgovornim ponašanjem učinio prometnice sigurnijima.

Glavna poruka projekta ˝Razmisli, jer vrijeme ne možeš vratiti“  je upravo poruka koja bi trebala ˝zvoniti“ u glavama svih mladih vozača koji misle da se to njima ne može dogoditi.

– Mladi vozači, nemojte vi ili vaši putnici, za koje ste kao vozač odgovorni, biti samo jedan broj u toj „crnoj“ statistici – poručuju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba