Sredstva iz europskih fondova

Općina Radoboj potpisala ugovor vrijedan 2.000.000 kuna za sanaciju nestabilnog pokosa kod mjesnog groblja

Objavljeno: 05.05.2022. zagorjeinternational

Općina Radoboj javila se na javni poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za dostavu projektnih prijedloga za “Hitno obnavljanje pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla na području Grada Zagreba, Krapinsko – zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko – moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko – posavske županije, Koprivničko – križevačke županije i Bjelovarsko – bilogorske županije”. 

Općina je prijavila projekt sanacije nestabilnog pokosa kod mjesnog groblja Radoboj, a sve s ciljem popravka štete nastale uslijed potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine i osiguranja stabilnosti tla na tom mjestu kako bi se spriječila njegova daljnja erozija, a time i oštećenja okolne infrastrukture. 

Procijenjena vrijednost radova na sanaciji pokosa iznosi 2.000.000 kuna, a ovih je dana Općina potpisala i Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije, upravo za sanaciju spomenutog pokosa kod mjesnog groblja.  

Da bi se moglo pristupiti sanaciji, trenutno se izrađuje projektna dokumentacija za ishođenje građevinske dozvole za predmetne radove, a potom slijedi provedba postupka javne nabave za odabir najpovoljnijeg ponuditelja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba