Za kvalitetniji rad

DND Zabok doniralo vrijednu logopedsku opremu Dječjem vrtiću Zipkica

Objavljeno: 05.05.2022. zagorjeinternational

Društvo “Naša djeca“ Zabok odlučilo je logopedsku opremu koju su godinama nabavljali kroz razne natječaje i donacije, dok su imali uslugu Logopedskog kabineta, donirati Dječjem vrtiću Zipkica.

Naime, DND Zabok od 2006. do 2016. godine u sklopu akcije “Grad Zabok – prijatelj djece“ i uz financijsku podršku Grada Zaboka za svu je djecu predškolske i osnovnoškolske dobi iz Zaboka osiguravalo uslugu Logopedskog kabineta. Zabočki model su kao primjer dobre prakse, preuzimali i drugi Gradovi i Općine te je program bio prepoznat i od strane Udruge gradova koja je Gradu Zaboku i DND-u Zabok 2013. godine dodijelila Priznanje za inovacije i najbolju praksu u lokalnoj samoupravi – za istaknutu praksu u kategoriji Suradnja s građanima i civilnim društvom.

Grad Zabok odlučio je uslugu Logopedskog kabineta DND-a Zabok od 2017. godine prebaciti u Dječji vrtić Zipkica zapošljavanjem stručnog suradnika logopeda te su djeca osnovnoškolske dobi ostala bez kontinuiranog logopedskog tretmana. U DND-u  Zabok nadali su se kako će se za djecu školske dobi naći neki novi model te je logopedska oprema, dijagnostičko-terapeutski materijal i stručna literatura koju su nabavljali različitim kanalima od natječaja do donacija ostala u vlasništvu DND-a i čekala neka bolja vremena da se za djecu školske dobi pronađu sredstva kako bi i ona imala besplatnu logopedsku uslugu, međutim, prošlo je već punih pet godina kako se na tom planu nije ništa uspjelo realizirati te je Izvršni odbor DND-a na prijedlog predsjednice DND-a Zabok Sonje Borovčak odlučio logopedsku opremu donirati Dječjem vrtiću Zipkica Zabok kako bi usluga u vrtiću bila još kvalitetnija.

-Izvršni odbor DND-a Zabok također je zaključio kako je neophodno da se u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog Zabok zaposli stručni suradnik logoped, jer su uočeni brojni poremećaji jezično-govorno-glasovne komunikacije te poremećaji čitanja, pisanja i matematičkih vještina. Apeliramo na Grad Zabok da u narednom razdoblju na neki način pomogne Osnovnoj školi da zaposli logopeda, što je bilo predloženo i na nedavno održanom sastanku Koordinacijskog odbora Grada Zaboka – prijatelja djece, a prijedlog je da Grad stipendira studenta/icu logopedije – poručili su iz DND-a Zabok.

Donaciju je ravnateljici Dječjeg vrtića Zipkica Zabok Dijani Lovinčić-Crnković u prisutnosti logopedinje u Dječjem vrtiću Zipkica Tamare Miletić Damjanović i tajnice DND-a Zabok Jasenke Borovčak, predala predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba