U lipnju će se održati 28. Brajnikov memorijal za predstavnike MUP-a RH

ZAHTJEVNO NATJECANJE: Svoje sposobnosti i vještine testirat će i zagorski policajci Luka Špehar, Krunoslav Ivanušec i Sandro Šlogar

Objavljeno: 04.05.2022. zagorjeinternational

Načelnik Policijske uprave krapinsko – zagorske Željko Košutić i zamjenik Robert Pavić su u utorak u sjedištu Policijske uprave krapinsko – zagorske primili policijske službenike koji će svoja znanja, psihičke sposobnosti i fizičke vještine testirati u dva naporna dana na 28. Brajnikovom memorijalu.

Tradicionalni 28. Brajnikov memorijal održat će se 17. i 18. lipnja u organizaciji policije Republike Slovenije na području Nacionalnog parka Triglav, a na kojem će sudjelovati predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Policijski službenici Luka Špehar, Krunoslav Ivanušec i Sandro Šlogar iz IJP PU krapinsko-zagorske, Petar Volarević iz IJP PU dubrovačko-neretvanske,  Petar Conjar iz IJP PU varaždinske, Nikola Slatina iz UPPS-a, Nikolina Kuvačić PU istarske i Marko Jelkić iz JSIP PU osječko-baranjske će do petka 6. svibnja ove godine sudjelovati na pripremama posebnih vještina i znanja u području alpinizma, streljaštva, prve pomoći, plivanja, trčanja, planinarenja i bicikliranja koje će se održati na području Policijske uprave krapinsko – zagorske. 

Prošle su godine isti policijski službenici prošli posebnu obuku tijekom koje je izvedena selekcija najboljih policijskih službenica i službenika za ovo natjecanje.

Memorijal je prepoznatljiv kao “hod uma, volje i moći“, a radi se o izuzetno zahtjevnom natjecanju koje je 1993. godine osmislio slovenski policajac Mitja Brajnik pod krilaticom “Trpi i uživaj!”.

Tijekom prijema, načelnik Policijske uprave Košutić pohvalio je prisutne policijske službenike što su se odvažili na ovakav tip natjecanja za koji su potrebna mnoga znanja i vještine, a sam prijem je održan kako bi dao podršku policijskim službenicima na ovom natjecanju i pripremama, kao i na svim natjecanjima koja slijede. Također je pohvalio sve policijske službenike koji na takav pozitivan način pridonose pozitivnom ugledu policije u društvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba