Na sam Dan županije

U Međimurju održan svjetski spektakl, motociklistička utrka “Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia”

Objavljeno: 03.05.2022. zagorjeinternational

Na sam Dan Međimurske županije koji se obilježava 30. travnja, u Donjem Kraljevcu održan je najveći motociklistički spektakl “Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia”, utrka koja se nakon deset godina vratila u Hrvatsku i prva je od 11 utrka Svjetskog prvenstva u 2022. godini.

Pred više od 6000 okupljenih gledatelja, 16 najboljih svjetskih vozača je odmjerilo snage, a utrke su se televizijski prenosile u 40 zemalja svijeta. 

– Međimurje ima gotovo pola stoljeća dugu tradiciju ovog popularnog i adrenalinskog sporta koji je osvojio srca najmlađih i najstarijih gledatelja, a činjenica da se ovakav spektakl održao po prvi put u Hrvatskoj, i to upravo u Međimurju koje s ponosom nosi titulu Europske regije sporta, potvrda je prepoznavanja našeg identiteta i vrijednosti – poručili su iz Međimurske županije. 

Dvostruki svjetski prvak, Poljak Bartosz Zmarzlik, pobjednik je prve utrke za svjetsko prvenstvo, a drugoplasirani je bio Maciej Janowski, također Poljak. Na trećem mjestu našao se Danac Mikkel Michelsen, kojemu je to bio prvi nastup na Grand Prixu. 

Sljedeća utrka na rasporedu je 14. svibnja u Varšavi.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba