Kraš preimenovao kultne kekse i izazvao lavinu komentara

NOVO RUHO: ‘Domaćica i menadžerica’, ‘Domaćica i medicinska sestra’, ‘Domaćica i pravnica’,…

Objavljeno: 03.05.2022. zagorjeinternational

Kraš je napravio novo izdanje svog popularnog keksa “Domaćica“, pa je tako imenu dodao i razna zanimanja, primjerice “Domaćica i pravnica“, “Domaćica i menadžerica“, “Domaćica i umjetnica“, “Domaćica i medicinska sestra“ te izazvao brojne burne reakcije na društvenim mrežama, piše Index.hr.

– Htjeli su politički korigirati davno definirano ime proizvoda, pa ispada da ga se srame – kazao je jedan twiteraš, a drugi je dodao: I što fali tome da bude samo domaćica?

Twiterašice su pak poručile:

– Kraš nam je izradio cijelu kolekciju da shvatimo što sve možemo biti uz to da smo domaćice- kazale su.

Iz Kraša su za Index.hr pojasnili kako je cilj njihove kampanje podići svijest javnosti o važnosti i kompleksnosti obveza koje u kućanstvu najčešće preuzimaju žene te osvijestiti da je briga o domaćinstvu zajednički posao svih ukućana.

-S tim smo ciljem, ponajprije kako bismo privukli pažnju građana i otvorili važnu temu, na police kao prvi korak kampanje stavili Domaćicu u posebnom izdanju. Na kutije smo uz natpis Domaćica dodali i nekoliko čestih zanimanja, koliko nam proizvodni proces dozvoljava, kako bismo podsjetili na to da su žene, uz svoj posao koji obavljaju na radnom mjestu, najčešće one koje svakodnevno brinu i o domaćinstvu. Kampanjom želimo potaknuti sve članove društva da preuzmu svoj dio obveza i odgovornosti u domu kako bi raspodjela poslova u domaćinstvu bila ravnopravna – rekli su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba