Zajedničko druženje branitelja, građana, djece i članova DVD-a 


U sklopu manifestacije “Svibanj u Zaboku” održano Prvomajsko druženje i proslava 27. obljetnice VRO “Bljesak”

Objavljeno: 02.05.2022. zagorjeinternational

U sklopu manifestacije “Svibanj u Zaboku”, ove je nedjelje kod zabočke sportske dvorane održano Prvomajsko druženje i proslava 27. obljetnice VRO “Bljesak”.  

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ Josip Horvatin tom je prilikom rekao da se obilježavanje VRO “Bljesak” održava već dugih 15 godina. Najprije su na zabočkom Gradskom groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće, a potom je nastavljeno druženje u zabočkoj sportskoj dvorani.

U suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ i na poziv predsjednika Horvatina, sudjelovao je i DVD Zabok, a kako je svibanj mjesec kada se slavi zaštitnik vatrogastva, sv. Florijan, ovo je ujedno bila prilika da se građane upozna s brojnim aktivnostima o vatrogastvu, bilo da se radi o profesionalnom ili dobrovoljnom.

U svrhu edukacije posjetitelji i građani imali su priliku razgledati vatrogasna vozila i opremu. Dio mališana se okušao u rušenju meta korištenjem brentače na vodu. Za njih je organizator druženja, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ, pripremio medalje i prigodne poklone. 

U ovom mjesecu DVD Zabok će nastaviti s aktivnostima oko upoznavanja djece osnovnoškolske dobi za vatrogastvo kroz dane otvorenih vrata, ali i druženje s vatrogascima te ih upoznati s operativnim, ali i drugim aktivnostima koje vatrogasci obavljaju i kojima se bave svakoga dana. 

Druženju su uz brojne okupljene prisustvorali predstavnici braniteljskih udruga iz Virovitičko – podravske, Vukovarsko srijemske i Sisačko – moslavačke županije te župan Željko Kolar, zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba