Ministra pravosuđa upitali smo o njegovu posjetu Pregradi i inicijativi gradonačelnika da se u gradske prostore smjesti Stalna služba Općinskog suda u Zlataru

MALENICA: Razgovaralo se o opravdanosti, ali nisu doneseni nikakvi zaključci o toj temi

Objavljeno: 02.05.2022.

Prošlog je petka, na poziv gradonačelnika Marka Vešligaja, u Pregradu stigao ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica s državnim tajnikom Josipom Salapićem, glavnom tajnicom ministarstva Olgom Plazibat Novosel i tajnikom kabineta Ivanom Dodigom, s ciljem razmatranja uspostavljanja Stalne službe Općinskog suda u Zlataru u Pregradi, nakon čega su obiđene prostorije u Ulici Stjepana Radića gdje bi se Stalna služba trebala smjestiti.

Gradsko je priopćenje prošlog tjedna bilo dosta skromno po pitanju izjava gradonačelnika:

– S obzirom na značaj koji grad Pregrada ima za ovaj dio Krapinsko – zagorske županije, mišljenja smo kako bi se u novouređene prostorije svakako mogla smjestiti Stalna služba Općinskog suda u Zlataru. Zahvaljujem ministru što se odazvao na naš poziv te se nadam pozitivnom ishodu – istaknuo je tada gradonačelnik.

Isto to priopćenje, izjavu ministra Malenice nije sadržavalo pa smo u Ministarstvo pravosuđa i uprave poslali upit o izvedivosti i ministrove podrške ovoj inicijativi, ali i pitali o čemu se na sastanku još raspravljalo. Ovo je odgovor koji smo dobili:

– Na radnom sastanku u Gradu Pregradi razgovaralo se opravdanosti osnivanja Stalne službe Općinskog suda u Zlataru. Na sastanku nisu doneseni zaključci o navedenoj temi – poručuje ministarstvo u ime ministra Malenice.

Podsjetimo, podršku gradonačelniku u nastojanjima vraćanja Stalne službe u Pregradu pružio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i predsjednik Općinskog suda u Zlataru Vinko Vladić koji su također prisustvovali sastanku, a uz njih sastanku je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Pregrade Krunoslav Golub.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba